De schatkist

De eenmalige aankoop van de Vlieg schatkist bedraagt 22 euro (excl. btw + verzend- en handlingskosten). Je kan deze elk jaar hergebruiken.

Het klankboekje

In je schatkist stop je voor elke schattenjager een kunsteducatief item (het klankboekje) om mee naar huis te nemen. Zo duurt het plezier nog tot thuis verder en zullen ze jouw locatie niet snel vergeten!

corona-update: De schatkist is de kers op de taart aan het einde van de zoektocht. Dit jaar wil je echter liever niet dat iedereen de schatkist moet aanraken. De klankboekjes en gadgets laat je daarom best uitdelen door je baliemedewerkers volgens de hygiënemaatregelen. Lees hier meer tips voor een coronaproof schattenjacht.

Je koopt deze aan in veelvouden van 50: 10 euro per 50 stuks (excl. btw + verzend- en handlingskosten). Tijdens de zomer kun je klankboekjes bijbestellen, tot de voorraad op is

De zigzagboekjes vol creatieve, filosofische en actieve klankspelletjes, hebben een klankmopje op de cover zodat ze meteen de aandacht trekken. Er zitten ook stickers in om de onmiddellijke funfactor te verhogen.

De klankboekjes komen in drie verschillende covers: rood, groen en blauw. Elk boekje bevat andere spelletjes en stickers. Zo motiveren we de schattenjagers om alle boekjes te verzamelen en nog meer schattentochten te doen. Bij je bestelling ontvang je steeds een mix van de drie kleuren.

De klankboekjes zijn beschikbaar in het Frans en het Nederlands.

In elk boekje zit een unieke code verstopt, in de vorm van een kraslotje. Die code voeren de schattenjagers in op www.uitmetvlieg.be/schattenjacht: zo maken ze kans op fantastische prijzen van Vlieg. Motiveer je bezoekers dus zeker om dit te doen.

De boekjes werden ontworpen door MOOSS vzw. Je kan hen altijd inschakelen om jouw schattentocht te maken. De klankboekjes werden getest door kinderen van een klas in Zaventem en door een panel van 10 diverse cultuurhuizen en voorgesteld op de inspiratiedagen.

Leuke anekdote: de kinderen op de cover van de boekjes zijn de leerlingen uit de klas in Zaventem waar MOOSS de boekjes en spelletjes ging testen.

corona-update: Door het grote aantal bestellingen zochten we een oplossing om ook tijdens de zomer voldoende educatief materiaal te kunnen voorzien voor de bijbestellingen. Aangezien de handling van de boekjes erg complex werd door corona, ontwikkelden we een vereenvoudigde versie van de klankboekjes die geen handling vereisten: de klankkaartjes. Deze kaartjes ter grootte van een postkaart omvatten een klankopdracht en een unieke code. Ze bestaan in 3 verschillende kleuren, net zoals de klankboekjes. Deze klankkaartjes zijn per 50 verkrijgbaar, maar zijn niet gemengd.

Hieronder kun je de opdrachten uit de klankboekjes alvast bekijken. Zo loop je geen risico om dezelfde opdrachten in je zoektocht te verwerken, en vermijd je herhaling voor de schattenjagers.

Het gadget: het grote klankspel van Vlieg

Kinderen (en volwassenen) kunnen zich dit jaar uitleven met het klankkaartspel van Vlieg! Voeg het gadget van Vlieg toe aan je schatkist voor een instant extra funfactor! Succes verzekerd.

  • kaartspel met 5 klankspelletjes.
  • verschillende moeilijkheidsgraad
  • ook voor de allerjongsten
  • spelregels vertaald naar het Frans
  • 1,10 euro excl. btw en verzendingskosten

Hoe kun je het gadget verdelen?

  • In de schatkist, 1 spel voor elke schattenjager
  • Als extra cadeautje voor wie meerdere zoektochten deed en zo een volle stempelkaart verzamelde.
  • Als prijs van een wedstrijd in het kader van Schatten van Vlieg
  • ...

Het gadget is optioneel te bestellen tijdens je inschrijving. Dit kost 1,10 euro per stuk (excl. btw+ verzend- en handlingskosten) en kun je bestellen in veelvouden van 10. Opgelet, voorzie voldoende voorraad, want tijdens de zomer zal het gadget niet bij te bestellen zijn.

Een logboek

Per 50 klankboekjes ontvang je gratis een logboek waarin kinderen hun naam kunnen noteren en zich zo vereeuwigen als schattenjager. Hier kunnen ze waardevolle feedback over je schattenzoektocht in nalaten. Online stellen we ook een Franstalige versie van het logboek ter beschikking, om zelf te (laten) drukken.

Privacy? Je kan de informatie die de deelnemers in de logboeken achterlaten gebruiken om je een beeld te vormen van de deelnemers en de troeven en verbeterpunten van jouw zoektocht. Het is niet toegelaten de persoonsgegevens te verwerken. Je mag de informatie van de deelnemers dus op geen enkele manier opnemen of koppelen aan gegevens in je (adres)databank.

Corona-update: Dit jaar laten we het logboek, dat gewoonlijk door vele handen gaat, achterwege. Wel gaan we families motiveren een leuke foto te nemen en met #schattenvanvlieg op sociale media te plaatsen. Lees hier meer tips voor een coronaproof schattenjacht.

Gevelborden

Trek extra aandacht van families die je locatie passeren met een gevelbord. Hele wat organisaties bestelden de voorbije jaren een bord en hingen het aan hun gevel of binnen op hun locatie. Het tijdloze ontwerp zorgt ervoor dat je ze jaar na jaar kan hergebruiken. Door een handige, duurzame plakstrook is het gevelbord makkelijk op te hangen. De prijs bedraagt 27 euro (excl. BTW).

Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten.

Bij je eerste bestelling van het campagnemateriaal ontvang 4 gratis affiches die je aan de balie kan ophangen. Vlieg voorziet ook een sjabloon voor een affiche waarop je zelf je gemeente en schattenlocatie(s) kan invullen. Deze kan je dan afdrukken en verspreiden in je gemeente.

Organisaties die Franstalige klankboekjes bestellen, ontvangen ook Franstalige affiches.