Vlieg

Vlieg wijst families de weg naar straffe vrijetijdsactiviteiten voor kinderen

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook voor cultuur. Het label Vlieg maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor families met jonge kinderen (-12 jaar) zichtbaar en herkenbaar.

Vlieg maakt families wegwijs

Honderden organisatoren, gemeenten en mediapartners gebruiken het Vlieglabel in hun programmabrochures, infobladen, online agenda’s en printkalenders. Vlieg maakt families wegwijs, helpt om een keuze te maken uit het ruime aanbod en prikkelt hen om naar activiteiten mét toegevoegde waarde te gaan.

UiTmetVlieg.be

Op de publiekswebsite UiTmetVlieg.be vinden families info op maat over activiteiten voor en met kinderen. De activiteiten zijn doorzoekbaar op leeftijd, plaats, datum of genre. De website is ook het digitale clubhuis van de 'Bende van Vlieg': een community van families die in ruil voor 'Vliegpunten' hun uitstapjes met de kinderen bespreken en zo inspiratie bieden voor andere families.

Schatten van Vlieg

Met allerlei publieksacties geeft Vlieg families geregeld een duwtje in de rug om in hun vrije tijd aan cultuur te doen. Zo is er jaarlijks de zomeractie 'Schatten van Vlieg': een culturele schattentocht in samenwerking met de brede sector die tienduizenden kinderen op de been brengt.

Familievriendelijke plekken

Vlieg zorgt voor kennisuitwisseling in de sector, onder andere via het Inclusieve Familiemanifest. Met een lijst van 25 concrete actiepunten ondersteunt Vlieg cultuurhuizen om families warm en aangepast te onthalen. Daarnaast stelt Vlieg ook de 'Vliegdoos' ter beschikking, een strategisch gereedschapskistje om je familiepubliek beter te begrijpen.

 

Organisator van kinderaanbod?
Label je aanbod met het Vlieg-logo
Onderteken het Inclusieve Familiemanifest 
Interesse in de zomeractie?
Kom meer te weten over de 'Schatten van Vlieg'
Gemeente?
Zet in op de kindvriendelijkheid in je stad, gemeente of regio
Familie?
Sluit je aan bij de Bende van Vlieg of zoek activiteiten voor kinderen.
Pers?
Ga naar Vliegs perspagina

Bezoek
UiTmetVlieg.be


Contactinformatie

Elien Vanlaer

Elien Vanlaer
Projectmedewerker Vlieg
elien@publiq.be
02/551 18 76


Nieuws over Vlieg