Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
PLAY Kortrijk
De Kortrijkse binnenstad wordt vanaf de zomer een artistieke speelplaats. PLAY is een nieuw, eigenwijs stadsfestival dat van 23 juni tot 11 november 2018 het kloppende hart van Kortrijk inpalmt met actuele kunst. De stad staat 142 dagen lang in het teken van spelen. Via een interactief wandelparcours ontdek je de stad en unieke kunstinstallaties.

Tijdens PLAY dient de stad niet enkel als canvas, maar wordt vooral onze relatie met ‘spelen’ beetje per beetje ontleed. Hoe beïnvloedt spelen ons sociaal gedrag? Hoe weerspiegelt ‘het spel’ de evolutie van onze maatschappij? Hoe belangrijk is spelen voor onze motorische en cognitieve ontwikkeling?

Curatoren Hilde Teerlinck en Patrick Ronse nodigen meer dan 40 gerenommeerde kunstenaars uit die dieper ingaan op het aspect spelen en de Homo Ludens, de spelende mens.
Functie
Om rondleidingen aan groepen te kunnen aanbieden zoekt PLAY gemotiveerde gidsen met een passie voor hedendaagse kunst. De gids is de bemiddelaar tussen de bezoeker en het kunstwerk. Tijdens rondleidingen voor een divers publiek neemt hij of zij de bezoekers mee langs de locaties van het kunstenparcours en ontdekt met hen de kunstwerken. Een geleid bezoek kan plaatsvinden elke dinsdag t.e.m. zondag van 10:00 tot 18:00 van 23 juni tot 11 november 2018.
Profiel
Ideaal heb je:
- voeling met actuele beeldende kunst
- ervaring met het geven van gidsbeurten
- expertise met diverse doelgroepen
- een vlotte, enthousiaste vertelstijl in groep
- tijd om meerdere dagen per week en/of in het weekend te gidsen
- een reflectieve houding tot kunst in relatie tot maatschappelijke
ontwikkelingen
Aanbod
Per rondleiding (duur 2u / 3u) ontvang je een vergoeding van € 30/u. Wij voorzien een gidsenopleiding in de vorm van enkele contactmomenten waar we ingaan op de inhoud van de tentoonstelling, de visie van de curatoren en kunstenaars en de mogelijke didactische werkvormen. We nemen je ook mee op verkenning in Kortrijk.
Solliciteren
Contactpersoon: Jatse Behaeghe
Reageren voor: 30/03/2018

Heb jij zin om deel uit te maken van onze enthousiaste gidsenploeg? Mail dan zo snel mogelijk en uiterlijk tegen vrijdag 30 maart 2018 je CV en een beknopte motivatiebrief naar jatse.behaeghe@kortrijk.be