Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
StampMedia vzw
StampMedia versterkt de stem van jongeren tussen 16 en 26 jaar in de media. We brengen nieuws door jongeren, voor iedereen die het wil horen. We kijken permanent hoe we het verhaal van jongeren op een goede en passende manier kunnen ondersteunen.
Functie
Met het project “Nieuws op Maat” wil StampMedia jongeren tussen 16 en 20 jaar beter informeren over de actualiteit. Uit onderzoek blijkt dat zij vooral nood hebben aan eerlijke, anders geduide en kort samengevatte informatie, verschijnend op de sociale media die zij dagelijks bekijken. Daarom gaan we gedurende een jaar experimenteren met verschillende vormen van nieuws en duiding. Om deze nieuwe nieuwsvormen verder uit te denken, uit te werken en uit te voeren zoeken we jonge freelancers die zin hebben om mee nieuws op jongerenmaat te maken. De tijd die je daaraan wekelijks of maandelijks wil besteden is op voorhand bespreekbaar.

Wat ga je doen?
- Je onderzoekt welk nieuws jongeren (16-20j) aanspreekt en vertaalt het op hun maat.
- Je experimenteert met online tools en zoekt naar de juiste vorm om inhoud weer te geven op maat.
- Je levert op regelmatige basis (maandelijks of wekelijks) afgewerkte stukken die nadien verder door StampMedia worden verspreid.
- Je maakt en levert content van half februari tot eind oktober. Het aantal stukken wordt bepaald in overleg met StampMedia. Het project eindigt op 31 oktober 2018.
Profiel
- Je hebt een passie voor eerlijke journalistiek. Ervaring in online nieuws is een pluspunt.
- Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen in online media en experimenteert graag met nieuwe formats.
- Je bent creatief, leergierig en hebt een brede journalistieke blik.
- Je kan je werk flexibel inplannen en houdt je aan gemaakte afspraken en deadlines.
- Hoewel je zelfstandig werk aflevert, ben je wel een teamspeler en ben je bereid om opgedane kennis en expertise door te geven. Tegelijkertijd wil je ook graag van anderen leren.
- Je hebt voeling met de doelgroep (jongeren 16-20j) en kan tevens vanuit een stedelijke context nieuws op maat brengen voor een divers publiek.
- Je bent in de eerste plaats kritisch naar je eigen werk, maar staat ook open voor de kritiek en bevindingen van de redactie en de focusgroep.
Aanbod
- Vorming en training omtrent jongerenjournalistiek, online tools, visie van StampMedia en “Nieuws op Maat”
- Ondersteuning door projectmedewerkers omtrent planning, inhoud en werkbare vormen.
- Prestatievergoeding
Solliciteren
Contactpersoon: Tom Buytaert
Reageren voor: 09/01/2018

Je stuurt je cv en (link naar) portfolio naar tom@stampmedia.be, ten laatste op dinsdag 9 januari 2018. Je wordt mogelijk uitgenodigd voor een verkennend gesprek in de periode die daarop volgt. De afgewerkte content maak en lever je van ongeveer half februari tot eind oktober 2018. Meer info : tom@stampmedia.be of 03/294 68 38.