Met de feedback van de deelnemers van 2017 in ons achterhoofd en heel wat nieuwe ideeën geven we het startschot voor de Schatten van Vlieg 2018 tijdens de inspiratiedag op dinsdag 6 februari in M-Museum in Leuven. We vroegen de deelnemers van de vorige inspiratiedag in een enquête naar hun favoriete inspiratiedaginhoud. Met een dagprogramma gevuld met praktijkvoorbeelden en een veelzijdige verkenning van het thema tast wil het Vliegteam aan die wensen tegemoetkomen.


Het programma

Introductie

We blikken terug met de belangrijkste ervaringen en suggesties van de schattenjagers en deelnemende organisaties van 2017. En we kijken vooruit met een introductie in het thema en de inhoud van de schatkist van 2018.

Vier inspirerende sessies met broodjeslunch

 1. Een goede schattenzoektocht
  We nemen de schattenzoektochten van heel diverse organisaties onder de loep. Hoe worden kleuren gebruikt en welk effect heeft dit? Welke leuke vormen zijn er? Wat is een aangename verhouding tussen tekst en beeld? Zit het taalgebruik goed? Welk soort opdrachten spreken het meest aan? We ontdekken het samen.  

 1. Tastervaringen
  In deze sessie maak je kennis met inspirerende tastervaringen van verschillende vrijetijdsspelers.

 1. Actieve workshop rond de tastzin
  Barbara Struys en Inge De Geyter hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van schattenzoektochten voor erfgoedlocaties. Zij werken een workshop uit rond het thema tast. En laten je ontdekken hoe je met het thema aan de slag kan bij het ontwikkelen van je schattenzoektocht.

 1. Kunst-educatief item 2018
  Mooss ontwikkelt dit jaar opnieuw de kunsteducatieve inhoud voor in de schatkist en gaat via een interactieve workshop op zoek naar jullie feedback.

Bereiken van een divers publiek met je Schatten van Vlieg zoektocht

Omdat we het belangrijk vinden om samen inspanningen te doen om met de Schatten van Vlieg een divers publiek te bereiken sluiten we daarrond de dag af. Tijdens de vorige Schatten van Vlieg editie hebben we een proefproject gedaan waarbij een diverse Gentse klas op schattenzoektocht ging in het Huis van Alijn. Hoe dit voor alle partijen meeviel en wat jij ervan kan leren, hoor je in deze laatste plenaire sessie.


Praktisch

Waar en wanneer

Dinsdag 6 februari van 9h tot 17h in M-Museum Leuven.

Kostprijs

Deelname aan de inspiratiedag kost €50 euro excl. btw (= €60,50 incl. BTW). Zo garanderen we kwalitatieve workshops op een inspirerende locatie met een lekkere broodjeslunch.

Inschrijven

De inspiratiedag is helaas volzet. Gratis uitschrijven kan tot maandag 29 januari. Nadien wordt de volledig kostprijs aangerekend.