Hij werd al meerdere malen aangekondigd, aangehaald en aangevraagd: de communicatieplanningstool waarmee Opglabbeek op het UiTforum 2016 UiTgemeente van het jaar werd. En na enkele maanden perfectioneren, knipt de gemeente voor alle geïnteresseerden op 23/10 het publieke lint door!

“Ik had al verschillende andere online tools geprobeerd om onze communicatie te structureren, maar er  was er geen enkele waarmee ik volledig kon doen wat ik wilde op de manier waarop ik het wilde.” Met deze (profetische?) woorden verwees Michiel Tijskens naar de zoektocht van de gemeente Opglabbeek  naar hun eigen communicatiematrix. En omdat de communicatieambtenaar wel zijn weg wist in het Drupaldoolhof, nam hij gewoon zelf het heft in handen. Het eindproduct is nu klaar, en welk proces de tool sinds hun overwinning vorig jaar heeft ondergaan, dat kom je te weten op 23/10 in Hasselt.

Omdat we bij publiq (het nieuwe CultuurNet) kennisdeling en 'kenniskadering' hoog in het vaandel dragen, verwelkomen we op de dag zelf ook communicatiespecialist Eric Goubin van Kortom. Hij geeft zijn visie op het belang van communicatieplanning in het algemeen en toont op welke manier de tool voor dat doel ingezet kan worden. Dat, samen met de inwijding van nog enkele andere extra's zoals een  koppeling met de UiTdatabank (hoera!), kan je verwachten op een anders middelmatige maandag. Schrijf je dus maar gewoon in!

Alle praktische info vind je op deze pagina.