Woensdagnamiddag, buurthuis De Kier in Wervik. Twaalfjarige Laïs Dewitte stapt binnen en koopt een UiTPAS. Daarmee wint ze niet alleen een punt per deelname aan een UiTPASactiviteit, maar eveneens... Een avonturendag voor tien vrienden in het provinciedomein De Gavers! Laïs kocht eind mei de 20 000e UiTPAS in regio Zuidwest.

 “Ik heb UiTPAS leren kennen omdat een  paar van mijn vrienden er al een hadden”.  Met hen gaat ze elke woensdagnamiddag  naar het buurthuis, voor de tienerwerking.  Daarnaast gaat ze graag turnen en dansen,  waarvoor ze eveneens vanaf nu haar  UiTPAS zal kunnen gebruiken. Maar ook de  avonturendag met hoogteparcours en  kajaktocht die ze gewonnen heeft, ziet ze  helemaal zitten.

 

Met haar 11 gemeenten - Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregam, Wervik, Wevelgem en Zwevegem - is UiTPAS Zuidwest een van grootste regio’s van de UiTPAS-familie. Net die 20 000e pashouder worden, daar was dus wat geluk mee gemoeid. Dat vindt ook Laïs zelf. “Mama zei: ‘Koop er anders één, misschien heb je geluk’. En dan werden we gebeld, dus we hadden geluk!”.

Deze mijlpaal komt vlak voor nog een tweede, want UiTPAS Zuidwest zal op 14 september twee jaar bestaan. Wil je meevieren? Dan ben je altijd welkom op het festival Zomersluiter in het park Gemeentelijke Hovingen in Wevelgem.