Om mee te doen met de Schatten van Vlieg moet je een schatkist en minimum 50 geurpakjes voor in de schatkist aankopen en een zoektocht die naar die schatkist leidt op poten zetten. Elke schattenjager mag 1 geurpakje uit de kist mee naar huis nemen. Per 50 geurpakjes krijg je ook een logboek. Bij je eerste bestelling bezorgen we je 4 affiches.

Inschrijven voor de Schatten van Vlieg doe je door jouw campagnemateriaal te bestellen.

A) Een schatkist

Je koopt eenmalig 1 schatkist (€ 20 per stuk, excl. BTW) aan en kan die jaar na jaar hergebruiken.

B) Inhoud voor de schatkist

1. Een kunsteducatief item per kind : Het geurpakje (€ 10 per 50 stuks excl. BTW)

Ook dit jaar gingen we op zoek naar een organisatie met expertise om het thema ‘Ruik jij wat ik ruik’ verder uit te diepen. In samenwerking met Mooss creëerden we geurpakjes voor in de schatkisten.

Je kan onderaan een preview van het geurpakje downloaden

In elk geurpakjes worden creatieve, filosofische en doe-opdrachten gecombineerd met een scratch & sniff waar een echte geur bij vrijkomt. Er zijn drie verschillende enveloppen zodat kinderen worden aangemoedigd om een schat te zoeken op minstens drie locaties.

 

 Elk cultuurhuis ontvangt een mix van de verschillende geurpakjes. Je bestelt minimum 50 enveloppen - of een veelvoud ervan.

De geurpakjes werden getest door een kinderpanel van kunstjeugdbeweging Bazart en door de deelnemers van de inspiratiedag.

2. Een logboek

Een logboek per 50 geurpakjes waarin kinderen hun naam kunnen noteren en zich zo kunnen vereeuwigen als schattenjager. Ze kunnen er ook waardevolle feedback over je schattenzoektocht in nalaten.

3. Een gadget (optioneel voor € 1,50 per stuk, excl. BTW) 

Uit de evaluaties die jullie de voorbije jaren hebben ingevuld, bleek dat jullie een gadget met onmiddellijke funfactor misten in de schatkist. We kwamen vorig jaar aan jullie vraag tegemoet en organiseerden een groepsaankoop voor Vliegenogen. Ook in 2017 voorzien we een item met onmiddellijke funfactor.

De geurvlieg is een geurhanger in de vorm van Vlieg met een heerlijk geurtje. Kinderen kunnen verschillende geuren herkennen in de hanger. Op de achterkant van de verpakking vragen we kinderen naar hun favoriete geurplekken. De input verzamelen we vervolgens op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg. 

C) Promomateriaal

1. Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten.

Je krijgt er standaard 4 bij je eerste bestelling.

2. V-borden (optioneel)

Een aantal jaar geleden voorzagen we gevelborden om de schatten van Vlieg extra in de kijker te zetten. We vroegen de cultuurhuizen in de evaluatie of ze de gevelborden zouden bestellen indien we ze in 2017 opnieuw zouden voorzien. 

43% van de cultuurhuizen wou de gevelborden misschien bestellen en 30% gaf aan dat ze de borden zeker zouden bestellen.

We spelen hierop in en voorzien een groepsaankoop. Je kan de gevelborden bestellen wanneer je je inschrijft voor Schatten van Vlieg 2017. De kostprijs (inclusief verzending) bedraagt 27 euro (incl. BTW en verzending).