Nog tot 30 augustus loopt de ‘Schatten van Vlieg’, de jaarlijkse zomeractie van CultuurNet Vlaanderen waar naar verwachting opnieuw 40.000 kinderen aan meedoen. De schattentochten hebben dit jaar klank als thema. Logisch dus dat Klankenbos in Neerpelt een centrale rol speelt in de actie. De hele zomer lang wordt daar door de schattenjagers het kunstwerk LOVE SONG KLANKENBOS gecreëerd.

 

Kinderen die dit jaar op schattentocht gaan, vinden een ‘opnamehartje’ in de schatkist. Met dit hartje kunnen ze zelf een geluid opnemen. Ze kunnen 2 extra hartjes bestellen: eentje om te houden en eentje om toe te voegen aan de installatie LOVE SONG KLANKENBOS. Het kunstwerk groeit en verandert dus de hele zomer lang.
Op de laatste dag van de actie (30 augustus) bezorgen alle 260 schatlocaties hun opnamehartjes, met een klankboodschap van hun laatste schattenjager, aan het Klankenbos.

De installatie LOVE SONG KLANKENBOS is gebaseerd op een concept van Serge Verstockt (ChampdAction). De bezoeker loopt tussen de hartjes en kan de opgenomen geluiden afspelen. Zo creëert elke bezoeker een eigen soundscape. In dit filmpje van TV Limburg kan je al een glimp opvangen van het kunstwerk.

Klankenbos is trouwens zelf een van de 260 locaties waar families en kinderen deze zomer op schattenjacht kunnen gaan. Ergens tussen de kunstwerken ligt een Schat van Vlieg verstopt.

Wie zijn hartje naar Klankenbos wil brengen, kan hiervoor elke dag terecht in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt tussen 13 en 17 uur.
De finale installatie wordt officieel voorgesteld op het internationaal klankkunstevenement i.h.k.v. 10 jaar Klankenbos op zondag 18 oktober in het bijzijn van minister Sven Gatz. Nadien zal het kunstwerk nog rondreizen op het Big Bang festival in Antwerpen, Brussel en Gent.

 

LOVE SONG KLANKENBOS is een coproductie van Musica, Impulscentrum voor Muziek, Vlieg en ChampdAction, naar een concept van Serge Verstockt.

 

Meer informatie
Publieksinfo over de zomeractie
Persinformatie en beeldmateriaal over de zomeractie

Copyright foto's in bjilage: Marc Ras

Perscontact:
Sandy Van Handenhove
projectmedewerker Vlieg
Sandy@cultuurnet.be
02/551 18 76

 

logo's.JPG