Publiq zet in op kennisdeling. Er gebeurt heel wat in het UiTnetwerk, denk maar aan de planningstool van Opglabbeek, het gemeentemagazine van Herzele of de Vliegdisplays van Asse.

Wij zijn op zoek naar projecten waarmee je meer, nieuw of ander publiek bereikte in het verleden of mee hoopt te bereiken in de toekomst, en die je graag zou delen met de collega’s in het UiTnetwerk.  

Waarom ideeën uitwisselen?

In het UiTnetwerk staat kennisdeling en –ontwikkeling centraal. Het UiTnetwerk draait rond goede ideeën en praktijkvoorbeelden die worden gedeeld met alle UiTgemeenten. Dat getuigen ook de vele interessante praktijkvoorbeelden die jullie reeds met ons deelden.

Veel van jullie ideeën worden opgepikt door collega’s uit andere gemeenten of regio's die er op hun beurt mee aan de slag gaan. Ze selecteren de elementen die voor hen relevant zijn en boetseren jouw voorbeeld vervolgens tot een project op hun maat. Publiq zorgt ervoor dat deze voorbeelden zo vlot mogelijk bij jou geraken via een nieuwsbrief, een blogbericht, het UiTforum of een UiTsalon in je buurt.

Wat zijn UiTsalons?

Publiq organiseert een tiental UiTsalons per jaar en focust daarbij telkens op een praktijkvoorbeeld van een UiTpartner.

Een UiTsalon:

  • is een kleine bijeenkomst

  • zoomt in op een inspirerend praktijkvoorbeeld uit de vrijetijdscommunicatie.

  • heeft een beperkt aantal deelnemers

  • vindt meestal plaats in de gemeente van het praktijkvoorbeeld

  • biedt ruimte voor interactie

  • koppelt theorie en praktijk

Dien jouw project in

Dien met dit formulier het project in waarmee je meer, nieuw of ander publiek hebt bereikt en dat je graag zou delen. We zijn op zoek naar een project dat een inspiratiebron kan zijn voor het UiTnetwerk. De meest inspirerende projecten krijgen een plaats in de nieuwsbrieven, de blogberichten op publiq.be, het UiTforum en de UiTsalons.