Handleiding: Je schattenzoektocht in het kader van Schatten van Vlieg 2019 toevoegen aan de UiTdatabank

Vlieg voert mee promotie voor jouw schattenzoektocht. Om te verschijnen op UiTmetVlieg.be en andere communicatiekanalen voeg je je schattenzoektocht toe aan de UiTdatabank. Om je activiteit goed te publiceren is het belangrijk dat je enkele richtlijnen naleeft. Deze handleiding helpt je daarbij.

Je moet ingelogd zijn in UiTdatabank met je UiTiD om je activiteiten in te voeren. UiTiD is je persoonlijke account waarmee je je kan aanmelden op UiTdatabank, UiTinVlaanderen en tal van andere UiTwebsites. Als je nog geen UiTiD hebt, kan je er gratis één aanmaken via Facebook, Twitter, Google of met je e-mailadres.

Surf naar UiTdatabank en voer je activiteit in. De deadline om je activiteit in te voeren is 10 mei 2019. Wie zijn Schatten van Vlieg-evenement op tijd toevoegt aan de UiTdatabank, maakt bovendien kans op 100 extra tongtattoos om uit te delen! Als je schatten verstopt op meerdere locaties, voer dan voor elke locatie een aparte activiteit in UiTdatabank in. Alleen zo ontdekken kinderen dat daar een schat te vinden is.

Organiseer jij jouw schattenzoektocht in Brussel? Dan voer je je activiteit in via agenda.be, waardoor je activiteit zowel op UiTmetVlieg.be als op agenda.brussels verschijnt.

 

1. Eenvoudig invoeren

Heb je je ingelogd in UiTdatabank? Klik dan op ‘Invoeren’. Je komt nu in het invoerscherm terecht.

 • Wat wil je invoeren?

Je kiest hier voor ‘evenement’ en duidt daarbij het type ‘Spel of quiz’ aan.

 • Wanneer

De zomeractie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Kies voor ‘Van … tot ...’ bij ‘Vaste dagen per week’. Duid ook de openingsuren aan. Gaat je zoektocht enkel door op een beperkt aantal dagen, kies dan voor ‘Eén of meerdere dagen’.

 • Waar

Hier kies je voor de locatie van je organisatie. Ook als de schatkist verstopt zit in bv. de tuin of in het kasteelpark duid je de vaste locatie aan. Je vult eerst de gemeente van je locatie in. Typ dan de eerste letters van je locatie en selecteer de juiste locatie in de lijst. Vind je jouw locatie niet terug? Klik dan op ‘Een locatie toevoegen’ en vul de adresgegevens in. Klik op ‘Toevoegen’ wanneer je daarmee klaar bent.

 • Naam van het evenement

Neem als titel steeds ‘Schatten van Vlieg + je locatie’. 

Bijvoorbeeld: Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Vilvoorde of Schatten van Vlieg op de abdijsite in Ename

Enkel activiteiten die de vermelding ‘Schatten van Vlieg’ in de titel bevatten, zullen verschijnen op de schattenpagina op UiTmetVlieg.be. Begin je titel met een hoofdletter, maar schrijf hem niet volledig in hoofdletters. Andere informatie, zoals de aard van de activiteit of de datum, horen niet thuis in de titel.

 • Beschrijving

Beschrijf je activiteit. Probeer families warm te maken om op jouw locatie een schat te komen zoeken. Vermeld wat jouw schattenzoektocht speciaal maakt of hoe je inspeelt op het thema. Families krijgen ook graag praktische informatie. Laat hen weten vanaf welke leeftijd kinderen bij jullie naar een schat kunnen zoeken.

Meer inspiratie nodig? Lees de ‘Schatten van Vlieg - communicatiegids’ boordevol tips over hoe je communiceert naar families van vandaag.

 • Afbeelding

Voeg een afbeelding toe naar keuze. Dit kan een foto zijn van de schattenzoektocht van vorig jaar, een foto van een kinderactiviteit, ... Het toevoegen van een afbeelding maakt je activiteit aantrekkelijk voor de bezoekers van onze kanalen. Als jouw foto verschilt van de foto’s van andere locaties springt je activiteit extra in het oog. Heb je echt geen foto, gebruik dan het Schatten van Vlieg campagnebeeld.

Klik op ‘Afbeelding toevoegen’ en zoek de foto op je computer. De foto is maximum 5MB groot en is een .jpeg, .gif of .png-bestand. Vermeld steeds het copyright van je foto. Als je foto’s van kinderen publiceert hou dan rekening met de privacy-wetgeving.

 • Geschikt voor

Duid hier aan dat het een activiteit is voor kinderen. Je kan de voorgeselecteerde leeftijd in het minimum- en maximum leeftijdsveld aanpassen.

 • Organisatie

Je kan hier de naam van je organisatie toevoegen. Dit veld is niet verplicht.

 • Prijs

Als je activiteit niet gratis is, kan je hier het basistarief invullen. Extra prijsinformatie zoals kortingen of speciale tarieven kan je apart toevoegen.

 • Contact & reservatie

Voeg hier de contactgegevens toe waarop je te bereiken bent.

 • Toegang

Dit laat je op ‘Voor iedereen’ staan.

Sla je activiteit op en publiceer ze door op ‘Meteen publiceren’ te klikken.

2. Na het invoeren

 • Aanpassen

Je kan op ieder moment je activiteit aanpassen. Klik op je activiteit en dan op ‘Bewerken’.

 • Publicatie

De UiTdatabank stuurt je activiteit door naar meer dan 500 Vlaamse en Brusselse kranten, tijdschriften en websites zoals UiTinVlaanderen.be en UiTmetVlieg.be. Alle kanalen vind je op https://www.publiq.be/nl/publicatiekanalen.

 • Validatie

Nadat je activiteit gepubliceerd is, kijkt een validator ze na. De meeste gemeenten hebben een eigen validator. De validator kan je activiteit goedkeuren of afwijzen wanneer je informatie niet toelaatbaar is. Sommige validatoren doen de controle vóór de activiteiten gepubliceerd worden. Dan kan het iets langer duren voor je activiteit zichtbaar is.

 

3. Meer info

Heb je vragen over het invoeren van je activiteit? Neem dan contact op met de helpdesk van UiTdatabank via vragen@uitdatabank.be.