Een nieuw gezicht in ons UiTPASmidden: Annelies Mollet. Zij vervangt partnermedewerker Barbara Lefebure voor Oost-Vlaanderen en Brussel. Aan de hand van vijf vragen stelt ze zichzelf even aan jullie voor. Aangenaam, Annelies!

Wat trekt je aan in de job van partnermedewerker?

"Enerzijds hou ik ervan om deel uit te maken van een missie waar ik volledig achter sta, namelijk cultuur- en vrijetijdsbeleving toegankelijk maken voor iedereen. Anderzijds vind ik het rechtstreekse contact met de partners heel aangenaam. En de combinatie van beide geeft me veel voldoening."

Wat heeft je overtuigd om voor de functie bij publiq te gaan?

"Het takenpakket van een partnermedewerker is echt iets voor mij, maar ook publiq als organisatie sprak me heel erg aan. Ik zou mij zeker niet op mijn plaats voelen in een bedrijf dat niet streeft naar een maatschappelijke relevantie. Een organisatie zoals publiq, met een duidelijke maatschappelijke missie en waar iedereen elkaar bij naam kent, daar voel ik me goed."

Wat heb je voor je job bij publiq zoal gedaan?

"Na mijn Specifieke Lerarenopleiding in 2015 ben ik een tijd aan de slag geweest in het onderwijs als leerkracht Frans. Toen ik voor mezelf had uitgemaakt dat leerkracht zijn toch niet mijn droomjob is, heb ik ook even stage gedaan op de redactie van BILL (grappig dat BILL nu onder publiq valt). Dat was voor mij een verademing omdat ik enkele talenten kon benutten die tijdens het lesgeven eigenlijk nooit echt aan bod waren gekomen. Daarna kwam Co-Vibes, waar ik voor 6 maand in een multidisciplinair team van jongeren verantwoordelijk was voor projecten rond marketing & communicatie, HR en organisatieontwikkeling."

Wat doe je, naast het werk, graag in je vrije tijd?

"Op alle mogelijke manieren van Brussel proeven: een museumbezoek, een avondje cinema of theater, een concert, een fiets-of wandeling, een restaurantbezoek, … Zelfs een ritje op de eerste de beste tram maakt me al gelukkig!"

Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je bij publiq aan de slag kon?

"Mijn mond viel open van blijdschap en verbazing. Die dag staat in mijn geheugen gegrift als hét toppunt van euforie!"