De UiTdatabank is pas 6 maanden geleden volledig vernieuwd maar vandaag kunnen alle invoerders op een nieuwe manier hun kalender-informatie toevoegen aan hun activiteit of locatie.

"We veranderen niet omdat we dat leuk vinden", zegt Carlo Dieltjens, Product Manager van de UiTdatabank. Met de nieuwe kalender hopen we aan invoerders op een nog intuïtievere manier de data te laten selecteren waarop hun activiteit plaatsvindt.

Belangrijk was dat we met de nieuwe kalender meer mogelijkheden introduceren, maar dat een evenement dat éénmalig plaatsvindt met enkel een start- en einduur nog altijd snel toe te voegen is en zo verspreid kan worden langs alle UiT-kanalen.

Maar ook wekelijks herhalende activiteiten kunnen vanaf nu met een paar klikken worden aangemaakt. "Bovendien heeft een locatie nood aan andere tijdsgegevens dan een activiteit, waar we in deze versie beter rekening mee gehouden hebben", vervolledigt Carlo.

Wat is er nieuw?

  • Je kan wekelijks herhalende activiteiten toevoegen.
  • Slimme kopieer-truukjes besparen dubbel werk bij het invoer.
  • Je kan beter het onderscheid maken tussen een activiteit en een locatie.

 

Het hart van UiTdatabank

"Mijn grootste bezorgdheid was dat de nieuwe manier van data invoeren, ook perfect zou blijven werken voor elke afnemer van onze data", zegt Stan Vertessen die verantwoordelijk is voor de opslag van de gegevens. De kalender is het echte hart van de UiTdatabank, dus daar raak je niet aan zonder alles grondig door te testen."

Alle scenario's werden op voorhand uitgetest op papier. Daarna werd een prototype gemaakt en aan gebruikers voorgelegd, nog voor één regel code werd geschreven.

Gebruikerstesten

Naast de nodige systeemtesten werd de nieuwe manier van werken ook al uitgeprobeerd bij verschillende gebruikers, zowel bestaande als nieuwe invoerders. "Op basis van hun feedback voerden we de nodige aanpassingen uit. Hiermee zijn we zeker dat elke gebruiker snapt wat er van hem of haar gevraagd wordt", aldus Reinout Bossuyt die het gebruiksgemak van UiTdatabank bewaakt.

 

De tweede stap bij het invoeren of wijzigen van een evenement werd grondig onder handen genomen. Het resultaat kan u vanaf vandaag bekijken op www.uitdatabank.be. Probeer het gerust eens uit, en laat vooral weten of u de aanpassingen een stap vooruit vindt via vragen@uitdatabank.be. Gebruikers die graag alle wijzigingen willen nalezen voor ze aan de slag gaan, kunnen terecht in het Helpcentrum.