In navolging van het proefproject van 2015 en 2016 slaan Vlieg en OJOO de handen nu definitief in elkaar! Daarmee breit CultuurNet verder op het digitale succesverhaal van de Vlieggames, waarmee cultuurhuizen de kans krijgen om hun zoektochten voor de Schatten van Vlieg om te toveren tot een digitaal avontuur. Geïnteresseerd? Hier schuiven we nog eens vijf redenen naar voren waarom je als de bliksem moet doorklikken naar het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

1. De Vlieggame is zoveel meer dan een spel

We hebben het niet over het zoveelste bordspelletje met dobbelsteen en pion. Wel over een innovatieve speltoepassing waarmee de (groot)ouders zichzelf naar het digitale tijdperk katapulteren, waarmee de (klein)kinderen verantwoord aan de slag kunnen en waarmee jij jouw zoektocht extra leven en originaliteit kan inblazen. De app maakt namelijk gebruik van GPS-technologie en zorgt ervoor dat je via interactieve spelletjes de weg naar de schat van Vlieg kan ontdekken. Via de OJOO-studio maak je een game aan en wij geven het een plaats bij Vlieg. Zo kan iedereen jouw spel terugvinden in de OJOO-app.

 

2. De Vlieggame is een verrijking van jouw zoektocht 

Dankzij de verschillende soorten games kan je opdrachten in je speurtocht opnemen die helemaal niet of veel moeilijker haalbaar zijn voor de papieren variant, zoals een schuifpuzzel of een selfieopdracht. Je maakt het dus tegelijk gemakkelijk voor jezelf en extra aangenaam en afwisselend voor je bezoekers!

 

3. De Vlieggame is goed voor het milieu

Je moet geen stapels papieren meer meezeulen, kopen of afdrukken, en beter nog: je moet ze ook niet meer weggooien. Een smartphone of een tablet in de hand en je bent klaar om op pad te gaan. Daarbij kan je ervoor kiezen om je bezoekers de app op hun eigen toestel te laten downloaden of een aantal leentoestellen aan te bieden. In ieder geval: de natuur zal je dankbaar zijn!

 

4. De Vlieggames zijn ‘Vlieg-approved’

Vlieg is na al die jaren gekend bij zowel jong als oud. Door aan jouw digitaal spel - oftewel in het kader van de Schatten van Vlieg oftewel voor jouw permanente werking - het Vliegetiket te hangen, weten families dan ook meteen dat ze bij jou moeten zijn voor een kindvriendelijke activiteit. Die associatie met Vlieg is duurzaam, aangezien je de mogelijkheid hebt om jouw speurtocht(en) ook na 'de Schatten' een jaar lang te gebruiken. En als je wil, kan je er zelfs nog andere maken, want een account geeft de mogelijkheid tot niet minder dan 25 spelletjes.

 

5. De Vlieggame is budgetvriendelijk en alles-inclusief

De kostprijs voor dit speelplezier bedraagt 250 euro en 7 euro abonnementsvergoeding per deelnemende maand. Daarvoor krijg je echter niet alleen de gebruiksvriendelijke app (inclusief toegang tot de gebruiksvriendelijke OJOO-studio voor het maken van de game), een Vliegvriendelijk sjabloon voor de weergave van de app, maar ook een opleiding over de werking van de studio-omgeving én een uur hulplijn door CultuurNet. Zelfs de digibeten onder ons kunnen dus meteen aan de slag.

 

Overtuigd? Ga dan naar het inschrijvingsformulier. Heb je nog vragen? Mail ze naar erin@cultuurnet.be.

Schrijf je hier in