Na een carrière van ruim 13 jaar als directeur marketing bij CultuurNet Vlaanderen stapt Peter Bary over naar M-Museum Leuven. Hier bekleedt hij vanaf 20 maart 2017 de functie van algemeen directeur.

Peter Bary heeft jarenlange managementervaring en expertise als specialist marketing bij CultuurNet Vlaanderen. Hij tekende mee de strategie uit voor een netwerk van culturele informatiediensten en promotiekanalen in samenwerking met lokale overheden. Onlangs nog werd de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid onder zijn leiding vorm gegeven. In de loop van zijn carrière heeft hij samengewerkt met een uitgebreid scala van zowel Vlaamse als buitenlandse cultuurorganisaties met een sterke focus op cultureel ondernemerschap, communicatietechnologie en social marketing.

Marc Frederix, voorzitter CultuurNet Vlaanderen: “Peter heeft steeds op professionele en warme manier de link gelegd tussen de cultuursector en de gebruikers. Met passie en empathie bouwde hij bruggen tussen cultuur en technologie, heden en toekomst, en gaf hij meer mensen goesting in cultuur . Ik dank hem voor zijn jarenlange inzet en ben trots dat hij M gaat leiden. Ik wens Peter veel succes in deze nieuwe uitdaging.

Niettegenstaande we hem ongelooflijk gaan missen, staat buiten kijf dat hij de geknipte man is om Museum M te leiden. Veel succes Peter!