Tijdens de voorbije vakantie trokken we nog 'ns alle registers open om een mooi rapport met UiTPAScijfers te maken.

De aanleiding om een fraai rapport samen te stellen was het 500.000ste UiTpunt. Frédéric Wynant spaarde dat 'mijlpaalpunt' in GC De Markten en won op die manier een fotoshoot voor de lens van Lieve Blancquaert.

Frédéric Wynant met de leden van het koor

 

Wat stellen we nu vast in de UiTPAScijfers van de eerste helf van het jaar?

    • een aanhoudende stijging in aantal pashouders, check-ins en opgenomen voordelen.

Logisch, zou je denken... Er komen alsmaar steden en gemeenten en dus pashouders bij. Anderzijds is dit geen louter lineair gegeven. De curve gaat iets steiler wat ons doet vermoeden dat de bekendheid in bestaande UiTPASregio's ook aan het stijgen is.

Idem met het aantal gespaarde UiTpunten. Een steile cumulatieve lijn duidt op pashouders die meer en meer punten beginnen sparen. 

gespaarde UiTpunten

 

    • Meer mensen in armoede maken gebruik van hun recht op vrije tijd.

Het aantal toegekende kansentarieven gaat in sterk stijgende lijn, alsook het aantal personen dat er gebruik van maakt. Halverwege 2016 hebben al evenveel mensen in armoede (5502) van het kansentarief gebruik gemaakt als tijdens het hele jaar 2015 (5726 mensen).
Een van de factoren die meespeelt in de deelnamegraad van de pashouders, is het beschikbare aanbod. Laagdrempelig aanbod zoals commerciële films, recreatieve zwembaden, een ijspiste, schlagerfestivals,… zijn duidelijk populair bij de doelgroep. Dat beschikbare aanbod wijzigt van regio tot regio.

 

Veel meer cijfers en grafieken kan je nalezen in het rapport dat je hieronder kan downloaden.

 Zin om meer te lezen over hoeveel UiTpunten er dagelijks gespaard worden? Klik dan hier