Een wolkenloze hemel, cocktails, wuivende bomen in een koel briesje en… een UiTPAS! In zonovergoten zomermaanden treden mensen al eens graag naar buiten en met UiTPAS kunnen ze daar nog extra van genieten. Laat je daarom inspireren door onderstaande zomercampagnes, om na te gaan hoe ook jouw UiTPAS kan bijdragen tot het rustgevende gevoel van een ontspannende vakantie.

Rad van Oostende

Met de missie om voorbijgangers kennis te laten maken met UiTPAS, reisde het Oostendse team met een mobiele balie langs verschillende evenementen. Hun blikvanger? Een ‘Rad van Fortuin naar UiTPASontwerp’. Bracht een draai van het rad je op het UiTPASvak, dan won je meteen een prijs: een op sprankelende dagen zeer welkome zonnebril. Draaide je het hindernisvlak, dan moest je met lege handen naar huis. Of niet helemaal, want vrijwilligers deelden UiTPASfolders uit aan passanten en echte UiTPASenthousiastelingen konden meteen een UiTPAS kopen. Op die manier kleurde de Oostendse dijk tijdens het Kitesfestival 2015 volledig UiTPAS, dankzij tote bags en zonnebrillen.

Laat een ballonnetje op in de Westhoek

Ook de Westhoek deed een extra inspanning in juni dit jaar. De lancering van de verkoop van UiTPAS resulteerde namelijk in de lancering van een resem ballonnen in Zonnebeke. Iedereen die op de UiTPASstand van de jaarlijkse braderie ‘de Zonnebatjes’ een UiTPAS aankocht, mocht een ballon oplaten. En de eigenaar van de ballon die in een maand het verst zou reizen, is de winnaar van een ballonvaart voor twee personen. Na de afsluitdatum op 4 juli, werden er zelfs ballonnen teruggestuurd van over de grens, uit het Nederlandse Tilburg en Heesch. Het verhaal van een UiTPAS en een ballon bij een heldere hemel.

Raad de Brusselse UiTPAS

In Brussel kan je dan weer via wiskundige formules proberen te berekenen hoeveel UiTPASsen in de kubus van Paspartoe zitten. Of gewoon door te raden. In elk geval: heb je een Paspartoe en doe je een (berekende) gok, dan maak je kans op prijzen als een fiets, een jaarabonnement bij de Beursschouwburg, een Brussels Card of een gratis film van het filmplatform UniversCine. Aansluitend daarop verdeelt Paspartoe deze zomer nog eens 500 gratis UiTPASsen op verschillende zomerevenementen. De wedstrijd beloont dus niet alleen mensen die al een UiTPAS hebben, maar zet tegelijk ook nieuwelingen aan om er één te kopen.

UiTPASgadgets in de Kempen

In de Kempen krijgt het UiTPASverhaal in 2017 eveneens een zomers kantje, waarbij initiatiefnemer Turnhout present tekent op verschillende vaste momenten tijdens de Kempische vakantie. Om UiTPAS volledig te verankeren met zomerfun wordt daarom voor elk evenement steeds een aangepast welkomstgadget voorzien. Op Binkies kinderfestival kreeg je bijvoorbeeld een handig plooistoeltje cadeau, terwijl je je innerlijke circusartiest zijn hart kon ophalen dankzij de jongleerset van bij Straatartiesten op de Grote Markt. Tijdens de wekelijkse picknick op dinsdag op de Turnhoutse Grote Markt kan je dan weer voldaan, met een volle maag, een picknickdeken én een UiTPAS onder de arm naar huis wandelen.

UiTPAS on tour in Mechelen

Eerder een laat-zomerse UiTPASactie, maar wél zeker het vermelden waard: de UiTPASkar op UiT zonder UiTlaat vorig jaar. Dat betekende de aftrap van de campagne ter lancering van UiTPAS Mechelen. Al voor de zesde maal werd toen de hele Mechelse binnenstad van auto’s leeggeruimd en daarna opnieuw opgevuld met demonstraties, workshops en infostanden; slechts een greep uit het Mechelse vrijetijdsaanbod. Later ging de UiTPASstand nog verder on tour langs theater- en filmhuizen, armoedeorganisaties en zelfs naar een infomoment over het buddyproject voor inburgeraars.

 

Nog interessante zomeracties die op het programma staan? Geef ze dan even door via erin@cultuurnet.be.