UiTPAS kende sinds de opstart in 2012 al heel wat uitbreidingen en nieuwe regio's. Om de goede opvolging te blijven garanderen, haalden we nieuwe mankracht binnen, in de vorm van een UiTPASmedewerker: Ruben Schietse. Aangenaam!

Wat heeft je overtuigd om bij publiq te solliciteren?

Ik heb vanuit mijn studies sociaal-cultureel werk altijd al interesse gehad in de vraag hoe we de participatie van mensen in armoede kunnen verhogen. Uiteraard hoort cultuur en vrije tijd daar bij. Door de vacature bij publiq kreeg ik dan ook effectief de kans om professioneel de handen uit de mouwen te steken. Twijfelen heb ik dus niet gedaan!  

Wat is je achtergrond?

Naast mijn studies, maar wel in het kader van mijn opleiding, heb ik stage gelopen bij Habbekrats, een jeugdorganisatie die zich op allerlei vlakken inzet voor jongeren van 8 tot 18 jaar, en ook op de educatieve dienst van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je bij publiq aan de slag kon?

Ik was ongelofelijk blij en kon niet wachten. In de dagen na het verlossende telefoontje heb ik voortdurend mijn mailbox gecontroleerd om te zien of er al meer informatie was. Ik wilde zo snel mogelijk beginnen. Natuurlijk is het enorm spannend (ik was ook wel erg trots) om meteen bij zo'n belangrijke speler in het werkveld aan de slag te kunnen gaan.

Leuk weetje?

Mijn grote fascinatie voor de Turkse cultuur. Ik heb zelfs al een beetje Turks geleerd.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben om te beginnen echt een culturele veelvraat, maar ik sport ook heel graag, en hou van lezen (boeken die te maken hebben met sociaal werk) en van weggaan met vrienden.

Waar kunnen we je regelmatig terugvinden in je vrije tijd?

Ik ga graag naar een van mijn favoriete cafés in Gent. Dat wordt uitgebaat door één van mijn vrienden. Maar ik wandel in mijn vrije tijd even graag door de straten van Brussel, op zoek naar (voor mij) onbekende plekjes.