Op 8 juni werd de 100.000ste UiTPAS verkocht. Dat gebeurde in het Cultuurcentrum van nieuwbakken regio Lier, waar de zevenjarige Kaat van Houtven haar persoonlijke UiTPAS aanschafte.

Ik wil naar Kapitein Winokio!

De 100.000ste UiTPAS’er weet ook donders goed waarom ze een UiTPAS heeft gekocht: ‘Ik wil heel graag naar Kapitein Winokio in het cultuurcentrum!’  Mama Els bevestigt dat ze de UiTPAS’en in de eerste plaats kochten om ook als eerste tickets te kunnen kopen voor de voorstellingen van het cultuurcentrum (seizoen 17-18). Met een UiTPAS en een lidmaatschap ‘vriend van het cc’ op de pas, heb je voorrang bij de start van de ticketverkoop. Papa Raf is nieuwsgierig naar wat de UiTPAS nog meer te bieden heeft: ‘Ik ben niet het klassieke puntenspaarder-type maar de kans is groot dat we meegezogen worden door het aantrekkelijke UiTPAS-aanbod! Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.’

Kaat is de 100.000 UiTPAS'er

Een maatschappelijk relevant project

Minister van cultuur, jeugd, media en Brussel Sven Gatz is opgetogen met de nieuwe mijlpaal. Hij wenst Lier, maar ook alle andere UiTPASregio’s veel succes toe: “Een project als UiTPAS is pas maatschappelijk relevant wanneer het ingang vindt in de samenleving. Wanneer er genoeg pashouders zijn, slagen we er echt in om een algemeen vrijetijdsprogramma te maken dat op die manier niet stigmatiserend is voor mensen in armoede. “

De cijfers laten zien dat het aanslaat. In mei 2016 spaarden alle pashouders samen 500.000 UiTpunten, recent in maart 2017 werd het miljoenste punt gespaard en nu begin juni overschrijden we de kaap van 100.000 pashouders. UiTPAS wil vrijetijdsparticipatie stimuleren voor iedereen, door enerzijds mensen in armoede kortingen aan te bieden en anderzijds alle pashouders per deelname UiTpunten te laten verdienen. Die kunnen ze omruilen voor een voordeel naar keuze, zoals een kopje koffie of een gratis ticket.

UiTPASgeschiedenis

In juni 2012 werd het initiatief gelanceerd in Aalst, Haaltert, Erpe-Mere en Lede. De jaren daarop sloten Brussel (onder de naam Paspartoe), Gent, Oostende, Regio Zuidwest, Regio Kempen, Maasmechelen en Mechelen aan. Dit jaar volgden nog Leuven, Regio Westhoek en Lier. De lancering van UiTPAS Meetjesland is voorzien in september.