Op 12 december brengt UiTPAS niet alleen organisaties en aanbieders bij mekaar, maar ook verhalen en voorbeelden over hoe het gebruik van een (collectief) digitaal systeem kan zorgen voor meer en/of ander publiek.

UiTPAS is zo’n collectief systeem. We staan niet enkel stil bij de mogelijkheden die er nu al zijn, maar geven ook een blik op de nabije en verre toekomst. We demonstreren een exclusieve sneak preview van de segmentatiemachine en geven feedback over de tests die we daarmee nu uitvoeren. Met deze tool kan er een afgelijnd deel van de pashouders worden benaderd met een voorstel/voordeel dat afgestemd is op hun profiel. Een profiel, samengesteld uit effectieve participatie bij de meer dan 700 UiTPAS-aanbieders.

Deze dag gaat niet enkel over UiTPAS. We laten graag andere collectieve marketingprogramma’s aan het woord. Eerst en vooral de A-kaart. Dit broertje van UiTPAS is er specifiek voor Antwerpse organisaties, maar deelt hetzelfde DNA. Jens Pée, A-kaart-manager inspireert met best practices en verhalen over successen en uitdagingen.

We kijken ook over de landsgrenzen. We zijn heel fier dat we Mark Dobson, CEO van Tyneside Cinema in Newcastle naar Gent kunnen brengen. Hij stelt een project voor rond marketing met collectieve data. Een aantal spelers uit Newcastle delen participatiedata en als een van die aanbieders komt hij toelichten welke stappen ze namen met wie en wat het beheersmodel is van dit project. Hij kent ook valkuilen en successen van hun project en deelt die graag met organisatoren in Vlaanderen.

We staan deze dag ook stil bij een sectoraal collectief instrument dat in de loop van 2016 zal uitgerold worden: de museumpas. Deze abonnementsformule voor de museumsector zal gedeelde data gebruiken om mensen te stimuleren meer musea te bezoeken. Zelfs wanneer je niet voor een museum werkt, gegarandeerd stof tot nadenken.

Uiteraard is er tijdens de lunch en de receptie achteraf voldoende tijd om bij te praten én mogelijke UiTPASvragen af te vuren. Doorlopend kan je info krijgen over de werking van UiTPAS (technisch en inhoudelijk) en ook de expo EropUiT bezoeken. Deze tentoonstelling kwam er in samenwerking met ‘Netwerk tegen Armoede’ en belicht participatiedrempels.

Praktisch:

  • Wanneer: donderdag 10/12/2015
  • Waar: De Centrale, Gent (Turbinezaal)
  • Inschrijven voor deze dag kost €25 (incl btw, lunch en receptie.) en kan via dit inschrijvingsformulier.

Ben je een UiTPASorganisator, dan valt de inschrijvingskost weg en trakteert UiTPAS. De voordelen moeten immers niet altijd van dezelfde kant komen :-) Inschrijven blijft wel verplicht.