Vanaf 1 september is Sport na School (SNS) een UiTPAS-partner. Dit betekent dat mensen met een UiTPAS met kansentarief op SNS-verkoopplaatsen terecht kunnen om de pas aan te kopen tegen het afgesproken lokale kansentarief.

De SNS-pas is een sportpas waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Je kan sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil. Vooraf inschrijven is niet nodig. De leerling kijkt op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaat er op af. Er is keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals hip-hop, badminton, aërobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash, ... te veel om op te noemen. Alle activiteiten gaan door in verschillende sportaccommodaties of scholen in de buurt. Ze sluiten doorgaans aan op de schooluren zodat er niet te veel tijd verspeeld wordt.

De afspraak is gemaakt dat de SNS-verantwoordelijken zelf de registratie kunnen doen van een verkochte SNS-PAS tegen kansentarief in de UiTPASsoftware. Zij zullen met de verschillende 'sportpunten' die er zijn in de regio (en waar SNS-Passen verkocht worden) contact nemen om te luisteren of deze ook de verkoop tegen kansentarief kunnen doen en dus ook de registratie van het kansentarief kunnen uitvoeren in het UiTPAS-systeem. Hoe er zal worden afgerekend is bepaald in de eigen UiTPAS-Regio. Neem daartoe contact met je UiTPASverantwoordelijke.

In deze eerste fase is kan je online nog geen SNS-PAS tegen kansentarief aan te schaffen. We bekijken met goesting hoe het project evolueert en hoe groot de vraag tot online aankopen van een SNS-pas tegen kansentarief is. In een tweede fases faciliteren we ook het UiTpunten sparen en bekijken we welke omruilvoordelen er eventueel te krijgen zijn.

Meer lezen over een andere UiTPAS-sportpartner? Klik dan hier!