Eén van de voornemens van UiTPAS is dat het op termijn je portefeuille flink wat slanker maakt. Niet alleen omdat je meer participeert, maar ook omdat er heel wat lid- of klantenkaarten een plaatsje kunnen vinden op je UiTPAS.

Op dit moment zijn er twee vormen van lidkaart waarmee we reeds in aanraking kwamen.

1. 'Show-your-card'-kaarten.

Dit zijn kaarten die je aan een balie of bij een organisator toont en je een voordeel oplevert of bewijst dat je lid bent van een vereniging. Hier kunnen we in UiTPASland al enkele voorbeelden van geven. Het algemene principe is dat wanneer de pas wordt gescand, in de balie-applicatie te zien is dat je lid bent van de ene of andere organisatie. Per lidmaatschap kan er ook ingesteld worden of andere organisaties kunnen zien of je lid bent. 

Bijvoorbeeld:

Jeugdhuis De Leeuwerik in Lede: wanneer de pas wordt gescand, ziet de kassamedewerker of beroepskracht dat de persoon lid is van het jeugdhuis. Voorlopig wordt dit lidmaatschap enkel gevisualiseerd aan de balie van dit jeugdhuis, maar het is mogelijk om in te stellen dat het zichtbaar is bij alle jeugdhuizen die met UiTPAS werken.

In de sociale restaurants van Gent, krijgen mensen met een UiTPAS tegen kansentarief sowieso het tarief van €5,5 aangerekend. Mensen met een leefloon of equivalent loon betalen €3,5. Op hun UiTPAS is er een lidmaatschap met naam '3' geactiveerd dat enkel zichtbaar is bij de sociale resto's. Op die manier krijgen zij hun lagere tarief aangerekend.

2. Integraties

Verder zijn er meer technische of systeemgerelateerde integraties. Het is perfect mogelijk om van je UiTPAS bv. een bibliotheekkaart te maken. Het A-kaart-neefje van UiTPAS is daar het beste voorbeeld van. Alle bibliotheekleden van Antwerpen hebben meteen een A-kaart.

We deden alvast de test in Wevelgem. De lokale bibliothecaris vroeg of UiTPAS als bibkaart kon dienen. Inderdaad, de streepjescode op een UiTPAS (verplicht onderdeel van elke UiTPAS) kan als identifier  gebruikt worden in de bibliotheek. Het lidmaatschap van de bib kan gekoppeld worden aan het unieke UiTPASnummer.

Binnen de huidige lidmaatschapsfunctionaliteit van UiTPAS kunnen er flexibele vervaldata ingesteld worden en is het mogelijk dat een balie (die met de lidmaatschappen werkt) een lijst exporteert van alle pashouders die zo'n lidmaatschap hebben. Verder staat op de planning dat het mogelijk zal zijn om voordelen (om te ruilen tegen punten) kunnen aangeboden worden aan pashouders met een bepaald lidmaatschap.

Wil je meer info over de lidmaatschapsfunctionaliteit?

Contacteer partnermedewerker Ruben Schietse via ruben@publiq.be