CultuurNet Vlaanderen draaide in 2015 op volle toeren. In het jaarverslag zien we wederom een groei binnen het UiTnetwerk.

UiTpartners
Er kwamen in 2015 13 nieuwe UiTpartners bij. De groei situeerde zich vooral in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Eind 2015 waren er in totaal 270 UiTgemeenten, dat is 88% procent van alle Vlaamse steden en gemeenten. 130 van deze UiTpartners hebben een agenda in print en 212 partners hebben een online agenda. 

Nieuw in 2015
We ontwikkelden ook twee nieuwe tools voor gedrukte vrijetijdscommunicatie via laagdrempelige trefplaatsen in UiTgemeenten. Er kwam een print-on-demand oplossing waarmee je als UiTpartner zelf aan de slag kan. Je kan een selectie UiTtips in je regio samenstellen en afprinten. We maakten ook een nieuwe versie van het Vliegbord. Deze display kan volledig aangepast worden aan de UiTcommunicatie van je gemeente.

Het UiTforum
We organiseerden in 2015 de 7e editie van het UiTforum op 20 oktober in Sint-Niklaas.
De studiedag trok meer dan 215 deelnemers van meer dan 80 verschillende partners.

UiTnetwerk
UiTnetwerk.be werd druk bezocht door 11.859 gebruikers. Zowel de praktijkvoorbeelden als gereedschapspagina’s werden in stijgende lijn geraadpleegd. De website wordt dus steeds vaker als inspiratiebron geraadpleegd. 

UiTPAS
2015 was ook een groeijaar voor UiTPAS. In alle opzichten is er een sterke stijging van het UiTPASgebruik, met meestal een verdubbeling in de cijfers ten op zichte van 2014. Na regio Aalst, Brussel en Gent volgden ook Oostende en regio Zuidwest in 2015. 

Lees het volledige jaarverslag van CultuurNet Vlaanderen en ontdek de cijfers van o.a. UiTinVlaanderen en UiTmetVlieg.