Hoera! Alweer twee nieuwe regio’s die aan de UiTPASfamilie toegevoegd worden. Vanaf 1 juni kan je namelijk zowel een UiTPAS aanschaffen in Lier als in 4 gemeenten uit de Westhoek: Diksmuide, Ieper, Poperinge en Zonnebeke.

UiTPAS Lier

Het persmoment was al op dinsdag 23 mei, maar de officiële startschoten voor de verkoop van de eerste Lierse UiTPAS’sen worden pas in juni gegeven. Jawel, we hebben het over ‘startschoten’, want de Schapenkoppen pikken in op niet minder dan drie gevestigde evenementen om hun UiTPAS te introduceren. Het gaat om de Pallieterjogging op 3 juni, 23 juni met de Verenigingenmarkt en het straatmuziekfestival Toeten en blazen op 25 juni.

Om te beginnen vervangt de Lierse UiTPAS zijn voorloper, de Gomor-kansenpas, maar dat niet alleen. Ook de Vriendenpas van het Liers cultuurcentrum, de M-pas voor kinderen en de Sport-Overdagpas gaan op in het spaar-en voordeelsysteem. Daarmee wordt UiTPAS ook voor Lier dé manier om vrijetijdsbeleving en -participatie te belonen en te stimuleren.

UiTPAS Westhoek

Op 31 mei werd in de sporthal van Diksmuide nog een nieuwe UiTPASregio aangekondigd: UiTPAS Westhoek met de gemeenten Diksmuide, Ieper, Poperinge en Zonnebeke. Ze zijn nu nog met 4, maar hebben de ambitie om in de toekomst de volledige Westhoek te beslaan. Wij duimen alvast.

Deze UiTPAS heeft alvast een duidelijk doel en draagvlak, volgens Ben Desmyter, voorzitter  van Forum Jeugd Westhoek. "Door de lancering van deze UiTPAS in het najaar van 2017 willen we de participatiekansen van kwetsbare groepen aan het vrijetijdsaanbod vergroten. Tijdens het voortraject merkten we dat heel wat partners uit de verschillende gemeenten dit ondersteunen en samen willen uitdragen".