Vorig weekend was het eindelijk zo ver. UiTPAS Mechelen en Maasmechelen werden onder grote belangstelling gelanceerd.

Op vrijdag was er een geslaagd event in het CC van Maasmechelen. Voor de lancering van de UiTPAS pakt men uit met een opvallende fotocampagne die tijdens het event werd voorgesteld. Fotografe Veerle Frissen  maakte een reeks van 11 sprekende foto’s van UiTPAS-ambassadeurs uit Maasmechelen. Copywriter Anneleen Stollman had een gesprek met elk van de ambassadeurs. Dat resulteerde in quotes die verwerkt worden op de affiches en die in korte verhalen in de loop van het najaar druppelsgewijs zullen verschijnen op gemeentelijke websites en social-media.

 

lancering UiTPAS Maasmechelen

 

De eerste UiTPAS'en werden er verdeeld en de eerste UiTpunten werden gretig gespaard.

 

een UiTpunt sparen in Maasmechelen

 

...en daar bleef het dus niet bij. In de provincie Antwerpen lanceerde Mechelen zijn eigen versie van de Vlaamse UiTPAS. Tot voor kort was de UiTPAS een kaart waarmee Mechelaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, korting kregen op vrijetijdsactiviteiten. Voortaan is de UiTPAS dus een vrijetijdspas voor iedereen, met nog steeds een sterk sociaal tarief voor zij die daar recht op hebben. Daar waar personen met de algemene UiTPAS de gewone basisprijs betalen, krijgen personen in armoede met hun UiTPAS met kansentarief automatisch een sociaal tarief toegekend. Zo zal de houder doorgaans slechts 20 % van de prijs betalen. Bovendien krijgen deze Mechelaars hun UiTPAS met kansentarief - die er net hetzelfde uitziet als alle andere UiTPAS’en - gratis. 

 

mobiel UiTPAS Mechelen

 

De eerste UiTPAS'en gingen over de toonbank tijdens het jaarlijkse UiT zonder UiTlaat.

 

UiTPAS'er in Mechelen

 

Welkom dus UiTPAS Mechelen en Maasmechelen. Samen zorgen jullie er voor dat UiTPAS verkrijgbaar is in 8 "regio's" bestaande uit 24 steden of gemeenten. Deze bestaan ondertussen uit 69.044 pashouders. 

...en zij gebruiken hun UiTPAS op een weergaloze manier. De voorbije 3 maanden werden er 94.261 UiTpunten gespaard, wat het totaal aan gespaarde punten per dag op 1.013 brengt in de zomermaanden. Nu het vrijetijds-seizoen aanbreekt, zal dit aantal ongetwijfeld stelselmatig nóg verhogen.

 

Wil je weten wat de verdere UiTbreidingsplannen zijn voor UiTPAS? Klik dan hier.