Wist je dat meer dan de helft van de schattenzoekers via Schatten van Vlieg voor het eerst een cultuurplek ontdekt? Organiseer deze zomer een zoektocht en laat kinderen en families ontdekken wat er in jouw bibliotheek, museum, cultuurhuis of andere locatie zoal te smaken valt.

Tijdens de vorige editie verstopten maar liefst 342 locaties verspreid over 162 verschillende steden en gemeenten een schat. Ze bereikten zo naar schatting 65.000 schattenzoekers, 5000 meer dan het jaar daarvoor. Doen we het dit jaar nog beter? De eerste stap:

Inschrijven voor Schatten van Vlieg 2020 > vanaf 29 januari 2020

 

Praktisch: 
  • Om mee te doen met de actie, heb je de Schatten van Vlieg schatkist nodig (hergebruik die van vorig jaar of bestel ze) en minimum 50 klankboekjes.
  • Bij je bestelling krijg je 1 logboek per 50 klankboekjes en 4 affiches gratis. Je kan optioneel het gadget en een gevelbord bestellen.
  • Organisaties die Franstalige klankboekjes bestellen, ontvangen ook Franstalige affiches. We ook de Franstalige versie van het logboek in drukkwaliteit online ter beschikking, om zelf te (laten) drukken.

Dit weet je best voordat je aan je inschrijving begint:
  • Voor welke verstoplocaties schrijf je exact in? Geef dit duidelijk aan in het inschrijvingsformulier.
  • Wil je een try-out van je zoektocht organiseren? Ook dit jaar zetten we extra in op het bereiken van een diverser publiek met Schatten van Vlieg. Als je een try-out organiseert, nodig je een groep kinderen (naschoolse opvang of activiteitengroep, klas, asielcentrum, jeugdbeweging, ...) uit die zelf in familieverband minder kansen krijgt om te genieten van cultuur. Zij gaan je zoektocht testen. Tegelijkertijd is deze try-out een unieke kans om een nieuw publiek te bereiken. Lees hier hoe je eenvoudig kan deelnemen aan dit traject.
  • Wat wil je bestellen? Welk veelvoud van 50 van de klankboekjes (verplicht), hoeveel gadgets (tongtattoos per pakjes van 3), gevelborden. Bekijk hier nog eens alle info over het campagnemateriaal. Zowel de klanklboekjes als de gadgets kan je bijbestellen tijdens de zomer, tot de voorraad strekt.
  • Het ondernemingsnummer van je organisatie (dit is niét je telefoonnummer). Bij de factuurgegevens vragen we naar het adres van je financiële hoofdzetel. Het ondernemingsnummer van je organisatie is het BTW-nummer zonder 'BE' ervoor. Zo vinden wij je organisatie gemakkelijk terug.

 

Inschrijven voor Schatten van Vlieg 2020 vanaf 29 januari 2020.