Met de feedback van de deelnemers van 2018 in ons achterhoofd en heel wat nieuwe ideeën geven we het startschot voor Schatten van Vlieg 2019 tijdens de inspiratiedag op maandag 4 februari in bib Utopia Aalst. We vroegen de deelnemers van de vorige inspiratiedag in een enquête naar hun favoriete inhoud voor de inspiratiedag. Met een dagprogramma gevuld met praktijkvoorbeelden en een veelzijdige verkenning van het thema ‘Proef jij wat ik proef?’ wil het Vliegteam aan die wensen tegemoetkomen.

Nu al overtuigd?

Schrijf je dan meteen in! 

Op het programma:

Introductie

We blikken terug met de belangrijkste ervaringen en suggesties van de schattenjagers en deelnemende organisaties van 2018. En we kijken vooruit met een introductie in het thema en de inhoud van de schatkist van 2019.

Vier inspirerende sessies met lunch

  1. Een divers publiek voor je schattenzoektocht. Een testpubliek loslaten op je zoektocht voor de start van Schatten van Vlieg kan je heel wat opleveren.In deze sessie leer je van andere verstoplocaties, zoals Arboretum Het Leen, hoe zij vorige zomer van de try-out een succes maakten. En om je ook tijdens de rest van het jaar te ondersteunen in het bereiken van een breed publiek, stellen we het Inclusieve Familiemanifest voor.

  2. Smaak in de praktijk. Barbara Struys en Inge De Geyter hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van schattenzoektochten voor erfgoedlocaties. Vorig jaar werd hun sessie het best beoordeeld en daarom nodigden we hen dit jaar opnieuw uit om een schattenzoektocht rond het thema 'Proef jij wat ik proef' voor te stellen.Ontdek hoe je met het thema aan de slag kan bij het maken van je eigen schattenzoektocht.

  3. Zoektochten onder de loep. Krijg inzicht in de schattenzoektochten van vorig jaar van heel diverse organisaties. Hoe kan je spelen met kleur en welk effect heeft dit? Welke leuke vormen zijn er? Wat is een aangename verhouding tussen tekst en beeld? Zit het taalgebruik goed? Welke soort opdrachten spreken het meest aan? We ontdekken het samen.

  4. Ontdek met smaakvoorbeelden uit binnen-en buitenland hoe culturele organisaties de smaakzin in hun aanbod verweven. MOOSS toont op interactieve wijze hoe zij dit zintuig in het educatief materiaal voor de schatkist verwerken.

 

Praktisch

  • € 50 euro excl. btw (= €60,50 incl. BTW). Zo garanderen we kwalitatieve workshops op een inspirerende locatie met een lekkere broodjeslunch en extra’s.
  • Inschrijven kan tot en met 25 januari, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Twijfel niet te lang, want de plekjes zijn geliefd!
  • Geef voor maandag 28 januari een seintje via laura@publiq.be als je verhinderd bent. Anders zijn we genoodzaakt de volledige deelnameprijs aan te rekenen.

 

Schrijf je in voor de inspiratiedag