Tijdens de zomermaanden is het vaak komkommertijd en is de lokale pers op zoek naar leuke verhalen. Laat de lokale pers dan ook via een persbericht weten wat er bij jou te beleven valt en/of nodig ze uit in je cultuurhuis.

Tip & tricks

Kondig de schattenjacht in je persbericht aan op een leuke, laagdrempelige manier zodat het voor iedereen toegankelijk blijft (ook voor mensen die niet meteen aan cultuur zouden doen). We geven graag de tips van Anja Horckmans, specialist in familie­communicatie, nog eens mee:

  1. (Lokale) redacties staan vaak onder tijdsdruk… hoe makkelijker je hun werk kan maken, hoe meer kans op succes. Bedenk daarom zelf een originele insteek of authentiek verhaal rond De Schatten van Vlieg.
  2. Maak van De Schatten van Vlieg een persoonlijk verhaal. Hoe heeft een familie je zoektocht beleefd? Stel eventueel voor om een interview af te nemen. Of voeg zelf enkele quotes toe in je persbericht.
  3. Geef er een leuke originele lokale draai aan. Wat maakt jouw locatie of de zoektocht op jouw locatie zo tof of uniek? Geef mee dat het fun is bij jullie. Misschien ken je wel een leuke anekdote om je verhaal en locatie in de verf te zetten.
  4. Zorg voor leuke beelden bij je verhaal. Beelden met kinderen waar het plezier van afspat. (Let wel op: voor het gebruik van beelden met kinderen, heb je de goedkeuring van een ouder nodig.)
  5. Mail lokale journalisten je attractieve mail boordevol creatieve ideeën, maar aarzel niet om steeds telefonisch op te volgen.

Ben je op zoek naar inspiratie voor je persbericht?

Wij maakten een persbericht waarop je de informatie over je eigen zoektocht kan aanvullen.

> Download het persbericht

Enkele voorbeelden van vorige edities: