De UiTdatabank wordt gebruikt in gans Vlaanderen. 90% van de Vlaamse steden en gemeenten maken deel uit van het UiTnetwerk. We strijken neer in Herzele om bij Sally De Paepe te peilen naar haar UiTdatabank-ervaringen.

“Het behoort tot mijn takenpakket bij mijn werkgever. De UiTkalender is een vorm van bekendmaking van de activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden. Ik hoop zo toch een beetje bij te dragen tot het blijven bestaan van de verenigingen in onze gemeente. Deze diverse verenigingen zoals Gezinsbond, KVLV en dergelijke kunnen bij mij terecht om hun activiteiten te posten of om hulp te vragen bij de werkwijze. Wensen de verenigingen hun activiteiten zelf te posten dan worden deze gecontroleerd door mij op volledigheid en juiste wijze van registratie. Ik vermeld af en toe aan mensen, nieuwe organisatoren of verenigingen, het bestaan van de kalender en dat ze altijd bij mij terecht kunnen om hun activiteiten te posten.

UiT in Herzele

Ik post soms als vrijwilliger activiteiten die buiten onze gemeente plaatsvinden. Daarvoor gebruik ik dan een privé-account. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Ook mensen van buiten onze gemeente, trouwens.”

Ook bij Sally polsten we haar ervaringen en mogelijke verbeterpunten.

“De wijze van registreren in UiTdatabank is heel eenvoudig en mede door de invulvakken gebruiksvriendelijk. Zelfs voor mensen die UiTdatabank voor de eerste maal gebruiken. Soms krijg ik wel eens de ‘Oei-pagina’. Dan herbegin ik gewoon met registreren. Desnoods verwijder ik het stuk van de activiteit die al gepost is en begin ik opnieuw van in het begin, wat eigenlijk het gemakkelijkste is. Indien de ‘Oei-pagina’ te dikwijls voorkomt, met een klein mailtje naar de helpdesk van UiTdatabank weet men direct wat er mankeert en word ik zo vlug mogelijk geholpen.

Op dit moment zou ik eigenlijk niets veranderen aan UiTdatabank. Misschien zouden er wel nog wat opties mogen bijkomen bij het soort activiteit. Het hele systeem is handig en heel gebruiksvriendelijk. Ook mede door de mails die verstuurd worden door de mensen van UiTdatabank bij nieuwe zaken.”

Benieuwd naar hoe de topinvoerder uit Gent UiTdatabank gebruikt? Klik hier