Met een UiTPAS tegen kansentarief willen we het voor iedereen makkelijker maken om toegang te krijgen tot de kortingen waarop hij of zij recht heeft. Daarom beslisten het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen en UiTPAS om de handen in elkaar te slaan. Voor mensen met een beperkt inkomen onderhandelt het Steunpunt kortingen (van minimaal 30%) met grote toeristische aanbieders (Plopsaland, Technopolis, Bokrijk, enz.) en vakantieverblijven (bv. B&B's, jeugdherbergen, hotels). Maak hier kennis met het volledige aanbod.

Wat vooraf ging...

Om de juiste doelgroep te informeren over dit aanbod wordt er samengewerkt met vele lidorganisaties en Rap op Stap-kantoren in Vlaanderen die hoofdzakelijk werken met mensen met een beperkt inkomen. Je kan ook rechtstreeks bij het Steunpunt terecht als je kan aantonen dat je inkomen beperkt is door bv. een attest van verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit te bezorgen.

...leidt tot een nieuwe samenwerking.

Wie zich met een UiTPAS tegen kansentarief aanmeldt bij een lidorganisatie, een Rap op Stap-kantoor of rechtstreeks bij het Steunpunt hoeft geen bijkomende attesten of documenten te bezorgen voor het boeken van een daguitstap of een vakantie met korting.

Wat houdt de nieuwe samenwerking in?

Voor een UiTPAS-gemeente verandert er op zich niet zo veel. Het vakantieaanbod is er voor alle inwoners met een UiTPAS tegen kansentarief en kan via doelgroepspecifieke kanalen meegedeeld worden.

Een lidorganisatie of een Rap op Stap-kantoor heeft voortaan de mogelijkheid om op een snelle manier na te gaan of mensen in aanmerking komen voor het aanbod van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Lidorganisaties die nog geen toegang hebben tot de UiTPASapplicatie kunnen mailen naar info@uitpas.be.

Een houder van een UiTPAS tegen kansentarief kan terecht bij de lidorganisaties of het Steunpunt voor informatie over het aanbod met kortingen en voor boekingen. Deze organisaties geven bovendien de nodige documenten om de afgesproken korting te krijgen bij de aanbieder.  

Meer informatie over Rap op Stap met je UiTPAS?

Contacteer partnermedewerker Ruben Schietse via ruben@publiq.be