Asse is een gemeente met een goed gevulde UiTagenda en een mooi familieaanbod. De vrijetijdsdiensten van Asse gingen op zoek naar een manier om naar kinderen te communiceren over dat familieaanbod.

De Vliegdisplays

"Naast flyers in de boekentassen zijn er nog heel wat manieren om te communiceren over het aanbod in een gemeente, wij kozen voor de Vliegdisplay" vertelt Mieke Joostens, cultuurdeskundige van Asse.

"Het is een gemeenschappelijk project van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, bib, CC, kunstenacademie, cultuurdienst, …). Dankzij dit informatiepaneel kunnen we makkelijk tips verspreiden over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in en rond onze gemeente. De displays staan op familievriendelijke locaties en zijn meteen herkenbaar aan hun vrolijke Vliegdesign."

Wat is het resultaat? 

De vrijetijdsdiensten zochten naar interessante locaties in hun gemeente en besloten om de dispays te plaatsen in de foyer van het cultuurcentrum/bib, in de kunstenacademie en in de hal van het zwembad. Nu maken ze maandelijks een selectie van interessante activiteiten voor kinderen. Deze printen ze vervolgens af als meeneemtip.

Asse moedigt de verenigingen en cultuurhuizen aan om alle activiteiten (zo volledig) mogelijk in te voeren. Hoe beter er wordt ingevoerd, hoe meer kans om als tip in de display te verschijnen. Bovendien worden de inwoners via het gemeenteblad geïnformeerd over de displays, en ook de leerkrachten kregen een seintje. 

Zelf een interessant project?

Heb je zelf een interessant initiatief dat andere UiTpartners kan inspireren? Vul dan het indienformulier in en deel je ervaring.

Meer info over de displays
Meer info over de tipsblaadjes