Verschillende mijlpalen passeerden al de revue, en nu kan ook UiTPAS Meetjesland er daar eentje aan toevoegen. Sinds de lancering in september 2017 haalden zij afgelopen weekend immers hun 2000ste pashouder binnen. Proficiat Phoebe Claeys!

Chiro Beukenhout deed al haar leden een UiTPAS cadeau. Die Boekhoutse jongeren boffen met hun leiding, al had één van hun leden toch nog nét dat ietsje meer geluk: de UiTPAS die Phoebe Claeys in handen kreeg was meteen ook de 2000ste UiTPAS die het Meetjesland verdeelde. En dat ging niet ongemerkt voorbij.

Een legertje afgevaardigden van de gemeente Assenede, Eeklo en COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) stond haar op te wachten op de terreinen van de Chiro van Boekhout, een van de 70 verenigingen die al aansloten bij UiTPAS Meetjesland. De zestienjarige Phoebe Claes uit Assenede kijkt er naar eigen zeggen al naar uit om punten te beginnen sparen bij activiteiten van de jeugdbeweging of bij theatervoorstellingen in gemeenschapscentrum De Bijenkorf in Assenede. Met andere woorden: een moment om te vieren! Daarom mag Phoebe met alle Chiroleden op extra uitje naar het minigolfterrein in Eeklo én krijgt ze van publiq een gratis BILL-app mee naar huis. Daarmee krijgt ze als jongere in heel Europa mooie kortingen voor cultuuractiviteiten.

Hier zie je Phoebe Claeys met haar UiTPAS, vastgelegd door het deskundige oog van Kristof Vereecke: