BRUSSEL – Ouders met jonge kinderen zijn al volop de paas- en zomervakantie aan het inplannen. Sommige vakantiekampen zijn maanden op voorhand volzet, maar er zijn ook nog heel wat vrije plekjes. Het aanbod is groot en bijzonder divers. Mijnkindopkamp.be helpt ouders een fijn kamp te kiezen!

Ouders hebben vaak de perceptie dat alle vakantiekampen snel volzet zijn, terwijl er bij heel wat organisatoren nog plaatsjes vrij zijn. Er is dus duidelijk nood aan een betere afstemming tussen aanbod en publiek.

De informatie rond vakantiekampen is erg gefragmenteerd: sommige info vind je op gemeentelijke websites, andere enkel in brochures van vakantieorganisaties, folders, enz ... Mjnkindopkamp.be verzamelt al deze informatie op één website. Vorig jaar werd de website meer dan 16.000 keer geconsulteerd. ‘Dat is slechts een fractie van het bereik,’ aldus Katelijne Morreel, marketing manager Vlieg van CultuurNet Vlaanderen, ‘want die informatie wordt via de UiTdatabank ook verspreid op heel wat andere UiTkanalen, zoals de lokale UiTagenda’s op gemeentelijke websites.’

Recent werd de aparte webstek mijnkindopkamp.be geïntegreerd in de website www.UiTmetVlieg.be. Katelijne Morreel: ‘Zo vinden ouders ook de weg naar andere familie-uitstapjes, of je nu op zoek bent naar een vakantiekamp met overnachting voor je 8-jarige zoon en een theatervoorstelling voor je 5-jarige dochter, je vindt het allemaal op 1 plek. Bovendien geeft Vlieg, het label dat families de weg wijst naar cultuur, ook een aantal tips van vakantiekampen die echt de moeite zijn.’

Vakantiekampen zoeken

Via een eenvoudige zoekmodule kunnen ouders op zoek gaan naar een geschikt vakantiekamp, geordend per leeftijdsgroep, regio, met of zonder overnachting,... Zo ontdekken ouders ook kleinere initiatieven en organisaties die originele en kwalitatieve vakantiekampen aanbieden. Van paardrijkamp tot chocoladekamp, van taalkamp tot museumkamp.

Vakantiekampen toevoegen

Alle vakanties en kampen die:

  • ingevoerd worden op www.uitdatabank.be
  • met het type 'kamp of vakantie'
  • meerdere dagen duren
  • de leeftijdscategorie 'kinderen' of 'jongeren' hebben
  • én openstaan voor alle kinderen met minimumleeftijd onder de 12 jaar

verschijnen op deze website.