UiTPAS is een spaar- en voordelenprogramma voor je vrije tijd, dat kansen biedt voor zowel bewoners als organisatoren en lokale overheden. Steden, gemeenten en regio's kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen om de UiTPAS uit te rollen.

Het proefproject in de pilootregio Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert kwam er op vraag van toenmalig minister van Cultuur Joke Schauvliege en liep van juni 2012 tot december 2013.

Eind 2013 werd het proefproject positief geëvalueerd en besliste de Vlaamse Regering dat UiTPAS stapsgewijs kon uitgerold worden naar andere steden, gemeenten en regio’s in Vlaanderen. De bedoeling is dat de helft van alle Vlamingen tegen 2021 een UiTPAS kan kopen. Vanaf vandaag wordt de oproep voor het instappen tot UiTPAS in 2018 verspreid.

Teken nu in op UiTPAS!

 

Ook UiTPAS in jouw gemeente?

Met UiTPAS krijg je een instrument in handen om werk te maken van een geïntegreerd vrijetijds- en participatiebeleid. Door een continue samenwerking tussen verschillende diensten en het gebruik van de UiTdatabank kan UiTPAS bovendien het sluitstuk worden van jouw gemeentelijk of regionaal communicatiebeleid.

UiTPAS verlaagt drempels en zorgt ervoor dat iedereen, ook mensen in armoede, toegang krijgen tot het vrijetijdsaanbod in jouw gemeente. De financiële herverdeling van de kansentarieven wordt door het UITPASprogramma geregistreerd en berekend, wat zorgt voor administratieve vereenvoudiging.

Het pashoudergebruik wordt gecentraliseerd in één databank. Je krijgt hierdoor reële inzichten in de participatievoorkeuren van je inwoners. Deze nieuwe inzichten kan je inzetten om je vrijetijdsbeleid te optimaliseren en om pashouders iets nieuws te laten ontdekken.

 

 

Ondersteuning

Een stad, gemeente of regio kan gebruik maken van de gratis dienstverlening door pulbiq vzw tijdens de ontwikkelings- en lanceringsfase. Dit houdt in: advies omtrent alle aspecten van een lokale implementatie van het UiTPASprogramma (marketing, communicatie, partnerwerk, IT,…), begeleiding tijdens de voorbereidende werk- en stuurgroepen, train-the-trainersessies en opleidingen, ondersteuning bij de installatie van de soft- en hardware.