Spaar en verdien UiTpunten. Wissel jouw punten in voor een omruilvoordeel naar keuze. En voor de organisator hoeft dat voordeel geen last te zijn, integendeel: een gepast omruilvoordeel kan net de deur openen naar (meer) participatie.


Een bibliotheekcollectie bestaat om uit te lenen. Uitlenen gebeurt wanneer er ook effectief een wil tot lezen bestaat. En om die collectie zo aantrekkelijk mogelijk te maken, is het belangrijk om het materiaal up to date te houden. Daarom opent de bibliotheek van Oostende tweemaal per jaar niet alleen de deuren voor leeslustigen, maar eveneens voor de kooplustigen. Via een boek- en mediaverkoop wordt zo het oude materiaal van de hand gedaan om opnieuw ruimte te maken voor de laatste muziek, boeken, strips enzovoort .

Uit wat bestaat die Oostendse UiTPASruil dan precies? Wel voor vijf van zijn UiTpunten mag de pashouder twee gratis items van de uitverkoop claimen. En dat lijkt te werken: tot hiertoe resulteerde dat al in 383 omgeruilde voordelen! Een ideetje om te stelen?