We hebben de afgelopen maanden druk gewerkt aan een nieuwe versie van onze agendatool, de UiTwidgets. In april 2018 lanceerden we deze vernieuwde versie. Hier krijg je de voordelen op een rijtje gepresenteerd.

Een UiTwidget is een laagdrempelige en gemakkelijke manier om als stad, gemeente of andere partner UiTdata in je website te integreren. De oude versie dateerde al van 2011, en daarom was het dus tijd om de widgets naar 2018 te brengen. Met de nieuwe gebruiksvriendelijke widgetbouwer kan je nu agenda's maken met verschillende voordelen ten opzichte van die van de oudere versie.

Wat is er nieuw?

  • Extra mogelijkheden

Als bezoeker kan je de evenementen uit de agenda van jouw gemeente nu ook delen via Facebook, Twitter en Google+.

 

  • Leesbaar op mobiel

Er wordt niet meer enkel op het scherm van een laptop naar activiteiten gezocht, maar steeds meer via een smartphone. Door de nieuwe widgets zijn de gemeentelijke agenda's goed lees- en doorzoekbaar op elk toestel.

  

  • UiTPAS

Ondertussen werken er al heel wat steden, gemeenten en regio's met UiTPAS. Vanaf nu kunnen zij ook in de agenda op hun website bij ieder UiTPASevenement een UiTPASlogo tonen, wat het kansentarief is en welke omruilvoordelen de organisator aanbiedt. Handig voor jou!