LOD muziektheater is een Gents productiehuis voor opera en muziektheater, een creatieve thuis voor artiesten. Sinds kort hebben ze ook hun eigen presentatiestudio en zijn ze partner van UiTPAS regio Gent geworden. De organisatie is alvast heel tevreden over de samenwerking.

Diversiteitswerf 

Morgan van LOD: “We maken met LOD muziektheater deel uit van de Gentse diversiteitswerf publiekswerking, een werkgroep die ongeveer maandelijks brainstormt over het toegankelijker maken van de Gentse cultuurhuizen. Daar vloeien ook concrete acties uit voort, zoals een seizoenspresentatie van alle Gentse cultuurorganisaties aan anderstalige nieuwkomers. Gezien de actiegroep ook vaak werkt met het kansentarief van UiTPAS, wilden we heel ook graag in het systeem instappen om ons publiek het kansentarief te kunnen aanbieden.” 

Grotere zichtbaarheid dankzij UiTPAS

Morgan: “Daarnaast tonen we nog maar sinds kort voorstellingen in onze eigen LOD Studio en vindt het publiek nog niet altijd even makkelijk de weg naar onze theaterstudio als ‘presentatieplek’. UiTPAS geeft ons een grotere zichtbaarheid. Mensen zien ons aanbod in de kanalen van UiTPAS regio Gent voorbijkomen. Sinds we aangesloten zijn bij UiTPAS hebben al heel wat nieuwe mensen de weg naar onze LOD Studio gevonden.” 

Nieuw publiek dankzij succesvol omruilvoordeel tijdens de zomer 

Morgan: “Afgelopen zomer hadden we een jongerenopera die in première ging in onze LOD Studio, Be My Superstar. De voorstelling is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar, maar speelt zich specifiek af in de leefwereld van jongeren, een doelgroep die we gewoonlijk moeilijker bereiken, en al zeker in de rustige zomermaanden. Via UiTPAS hebben een omruilvoordeel aangemaakt van 10 punten voor een gratis ticket, dat verscheen in de nieuwsbrief van UiTPAS regio Gent. Hier kwam enorm veel reactie op, een kleine dertigtal mensen kwamen de voorstelling bekijken via het omruilvoordeel. We zagen zo goed als allemaal nieuwe gezichten en bereikten met onze oproep een heel divers publiek. Een heel geslaagd startschot voor onze samenwerking met UiTPAS!” 

© Kurt Van der Elst

 

Wil je met je cultuurhuis, organisatie of vereniging ook aansluiten bij UiTPAS Regio Gent? Neem contact op
Bevindt je organisatie zich in een andere UiTPASregio? Neem contact op met de UiTPASorganisator van jouw regio
Nog geen UiTPAS in jouw regio? Mail naar info@UiTPAS.be