Deze zomer wil Vlieg samen met de verstoplocaties kinderen bereiken die in familieverband niet aan cultuur doen door hen schattenzoektochten te laten testen in een klastry-out.

Een breed publiek met Schatten van Vlieg

Dankzij Schatten van Vlieg kunnen jonge gezinnen tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier aan cultuur doen. Dit jaar willen we extra inspanningen doen om ook kinderen die niet in familieverband aan cultuur doen te bereiken. Vorig jaar hebben we hiervoor alvast als proefproject de klastry-out in het leven geroepen. Bij zo'n klastry-out nodig je voor de zomer 1 klas met maatschappelijk kwetsbare kinderen uit om op jouw locatie je zoektocht voor te proeven. Dit concept werd in juni 2017 getest, en goedgekeurd door het Huis van Alijn en is nu klaar voor uitrol. Als elk van de 300 verstoplocaties 1 klas uitnodigt, bereiken we samen 6000 kinderen die van thuis uit nog niet kennismaakten met het rijke cultuuraanbod van Vlaanderen en Brussel.

Waarom deelnemen?

Schatten van Vlieg is een laagdrempelig en leuk medium om kinderen die je moeilijk bereikt kennis te laten maken met jouw cultuur- of vrijetijdslocatie en jouw kinderaanbod. Met deze try-out geef je deze kinderen de kans om ook te participeren. En bovendien maak jij ook kennis met hen en word je geïnspireerd over hoe je later met hun input aan de slag kan gaan. Daarnaast krijg je voor weinig input (het werk is grotendeels gebeurd, want je zoektocht maak je toch) een grondige keuring van je zoektocht door een klas met een frisse blik. Zo staat je zoektocht volledig op punt tegen de start van de zomermaanden.

Hoe deelnemen?

Hier vind je de praktische details (inclusief stappenplan om vlot de klastry-out te plannen).
Hier vind je een brief die je naar geïnteresseerde leerkrachten kan sturen met alle info om hen bij jou uit te nodigen.

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar laura@publiq.be.