Deze zomer kan je op meer dan 260 locaties in Vlaanderen en Brussel op schattenjacht. Bibliotheken, musea of groendomeinen werkten een eigen zoektocht uit, en op het einde vinden kinderen de Schat van Vlieg met natuurlijk een beloning. Deze zomer kan je ook schattenjagen met de app Schatten van Vlieg! In 2015 werd in samenwerking met onze partner OJOO een eerste test opgezet, die nu werd uitgebreid naar 21 locaties.

Hoe werkt het?

  • Download de gratis app in de Play Store (Android) of AppStore (iOS)
  • Zoek de juiste game en download dit spel.
  • Ga naar het startpunt en de zoektocht kan beginnen.
  • Om de schatkist te vinden, moet je de route op je smartphone of tablet volgen. Je hebt nu geen internetverbinding meer nodig.

In Tongeren, bijvoorbeeld, waar begijntje Lea je meeneemt voor een stadswandeling. Ook de bib in Genk doet mee. Daar gidst de app het hele gezin door de tentoonstelling 'De kleren van de Keizer'. Heb je een hele of halve dag tijd? Trek dan naar Gent, want daar start de route aan het museum MIAT, maar loopt daarna door de hele stad.

Het werken met een app is voor kinderen en hun (jonge) ouders heel fijn, maar kan ook het thema van dit jaar 'Zie jij wat ik zie' verrijken. Met de games op de verschillende locaties worden kinderen uitgedaagd om ook een op een andere manier te kijken... CultuurNet en OJOO onderzoeken de mogelijkheid om ook permanente zoektochten op culturele locaties te onsluiten via deze app.