Sven Gatz is trots op UiTPAS. Op dinsdag 28 maart werd namelijk het miljoenste UiTpunt gespaard in Gent.

Onze minister van cultuur, jeugd, media en Brussel, benadrukt het belang van UiTPAS: “Het is een Vlaams programma dat mensen stimuleert om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Het succes van UiTPAS wordt duidelijk door het aantal keer dat mensen hun pasje gebruiken. In mei 2016 vierden we 500.000 UiTpunten. Tien maanden later is dat aantal reeds verdubbeld. Eén miljoen UiTpunten staat voor één miljoen deelnames met een UiTPAS aan het rijke cultuur-, sport- en vrijetijdsleven in Vlaanderen en Brussel.”  

 

Merlijn: “Ik gebruik mijn UiTPAS regelmatig wanneer ik ga zwemmen met mijn mama. Ik ben een grote Buffalo-fan en spaar momenteel voor een rondleiding achter de schermen. Daarvoor heb ik 30 punten nodig.” Mama Veerle vult verder aan: “Ik heb een UiTPAS gekocht omdat ik het gewoon plezant vind en op die manier nieuwe dingen leer kennen. Zo nam ik dankzij een UiTPASvoordeel mijn kinderen onlangs mee naar een evenement met paarden, iets waar ik uit mezelf nooit heen zou gaan. Ik zet veel van mijn kennissen ook aan om zich een UiTPAS aan te schaffen, want ik vind het een enorm voordeel dat je ermee in gans Vlaanderen punten kan sparen en ruilen."

 Momenteel zijn er 635 organisaties waar je punten kan sparen, verspreid over 26 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Tegen het einde van het jaar zijn dat er minstens 34. Er zijn 87584 pashouders verspreid over 144 nationaliteiten. De helft van de pashouders geniet het kansentarief. Van alle spaarders is de kans het grootst dat je voornaam Katrien of Dirk is. Gemiddeld genomen wordt 29 procent van het aantal UiTpunten ook omgeruild.

UiTPAS is een vrijetijdsprogramma voor iedereen, maar met speciale aandacht voor mensen in armoede. Klik hier om te ontdekken hoe ze daar in Beerse mee omgaan.