De vrijetijdsdiensten van Meise gingen op zoek naar een manier om te communiceren over het familieaanbod. Het resultaat? De lancering van Meisevliegt.be, zeven Vliegdisplays én een originele promo-actie aan de schoolpoorten.

"We werden ons bewust van de nood aan communicatie nadat we enkele jaren geleden mee instapten in een provinciaal traject voor kinderen en cultuur" vertelt Lore De Bondt, trekker van het Vliegproject

"We zijn met een groep van collega's van de gemeentelijke diensten een drietal keer samengekomen. Er valt zoveel meer te beleven voor kinderen in Meise. En dat wilden we ook duidelijk maken aan onze inwoners. Een tweede doelstelling was om een inspiratiebron of stimulans te vormen voor de organisaties zelf. We hopen dat ze vanaf nu nog meer organiseren en het ook meteen invoeren in de UiTdatabank."

Meisevliegt.be

Het platform Meisevliegt.be bundelt alle activiteiten voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Je kan surfen of een flyer meenemen uit een van de zeven Vliegborden. 

Om Meisevliegt te promoten, deelde de dienst Vrije Tijd -verkleed als Vlieg- van 6 tot 15 september flyers van Meisevliegt, vliegenmeppers en bladwijzers uit aan de schoolkinderen. Dit was volgens Lore de perfecte timing, want het begin van het schooljaarvoor is voor veel organisaties en verenigingen ook de start van een nieuw seizoen. 

 

Een tevreden terugblik

De dienst Vrije Tijd is erg tevreden met ‘Meisevliegt’ als communicatiemiddel en algemeen kinderlabel. Lore vroeg ons om zeker te vermelden dat ze ook blij waren met de Vliegdisplays. "Een echte aanrader!" De promoborden zijn super attractief en herkenbaar voor gezinnen. Het is bovendien een kleine moeite om een keer per maand een flyer te maken. 

Nog een laatste tip van Lore: "We mailden zelf naar Scherpenheuvel-Zichem om te vragen hoe zij dit aanpakten en hoe hun flyer eruit zag. Geïnteresserden mogen mij ook altijd contacteren voor vragen of voorbeelden."

Meer info over de Vliegdisplays
Meer info over de meeneemtips

Contactgegevens Lore De Bondt
02 892 20 53
lore.debondt@meise.be