In onze reeks over genomineerden voor de prijs van 'UiTgemeente van het jaar 2015' presenteren we Scherpenheuvel-Zichem. "Enthousiasme heeft een grote rol gespeeld in het succes van de UiTagenda's. Wij (als vrijetijdsdienst, nvdr) zijn er heel enthousiast over en dat straalt ook af op de verenigingen!

"In 2008 waren we een van de eerste partners in het UiTverhaal. Eens de verenigingen de weg vonden naar de UiTdatabanken en het aanbod completer werd, konden we meer focussen op de communicatie van dat aanbod. Zo heeft gemeenschapscentrum ‘Den Egger’ ondertussen een eigen agenda en ook de Vliegagenda is succesvol bij de inwoners."

Liesbeth Thielens van Scherpenheuvel-Zichem vertelt verder: "We hebben een traject afgelegd met de toolkit de Vliegdoos naar aanleiding van het BBC met als resultaat een overkoepelende brochure om alle acties rond familievriendelijk aanbod te bundelen, de verspreiding van Vliegtips in de scholen, een aparte Vliegagenda in print, Vliegborden en -zuilen op 12 locaties en een succesvolle schattentocht in de zomer."

Een nieuw tweemaandelijks infoblad met redactieraad, een nieuwe website en de specifieke aandacht voor families maakte van Scherpenheuvel-Zichem een geduchte kandidaat voor UiTgemeente van ‘t jaar 2015. Deze familievriendelijk gemeente weet Vlieg perfect te integreren in de UiTcommunicatie en is een schoolvoorbeeld voor het UiTnetwerk.