Midden april verlengden we bij een heel aantal pashouders met kansenstatuut het recht op structurele korting op het UiTPASaanbod.

MAGDA-koppeling

Dankzij de koppeling met het gegevensdelingsplatform MAGDA gebeurt dit automatisch, als de pashouder nog steeds recht op verhoogde tegemoetkoming en zijn postcode nog steeds dezelfde is. Deze info krijgen we via MAGDA. Dit is het Vlaamse platform dat verbonden is met de databanken van de Kruispuntbankregisters Sociale Zekerheid.

Pashouders van wie we over een e-mailadres beschikken, ontvingen een mail om hen hierover op de hoogte te brengen. Bij de anderen sturen heel wat steden en gemeenten een brief op.

In totaal verifieerden we 34.572 pashouders waarvan 81% verlengd werd en 19% niet automatisch kon verlengd worden. Dit gebeurde voor de inwoners van Avelgem, Anzegem, Kortrijk, Menen, Kuurne, Wervik, Zwevegem, Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Vosselaar, Maasmechelen, Mechelen, Leuven, Lier, Oostende, Destelbergen en Sint-Truiden.

Lokale besturen die al met UiTPAS aan de slag gingen, kunnen zelf kiezen of ze aansluiten bij het MAGDAsysteem.

Drempelverlagend voor aanbieders en bezoekers

Op deze manier schakelt UiTPAS een aanzienlijk stuk administratief werk uit. Steden en gemeenten moeten niet langer zelf nagaan of een bezoeker nog recht heeft op verhoogde tegemoetkoming. Anderzijds verlaagt dit ook de drempel voor de pashouders. Zij moeten op deze manier niet elk jaar opnieuw langs de UiTPASbalie met hun bewijs van verhoogde tegemoetkoming. Dankzij de MAGDA-koppeling stroomt deze info automatisch door.

-------

Lees ook het interview met Rik Somers en Rebekka Koch van de Stad Mechelen: “Vroeger stonden lange wachtrijen aan de UiTbalie op het moment van de jaarlijkse verlenging. Dit is nu achter de rug.”