Elke maand organiseert publiq een UiTsalon rond één specifiek thema. Het salon van juni: 'exclusief voor/door jongeren?'.

Meer jongeren tot jouw kernpubliek mogen rekenen: een van de grootste uitdagingen die de cultuur- en mediasector voorgeschoteld krijgen. Tijd om daarop in te zetten! Daarom laat Muziekcentrum De Bijloke jongeren dansen op klassiek muziek met Classical Music Rave, zet de Brusselse Museumraad hen via Museum Night Fever aan om voor musea te kiezen, koppelt het FOMU met Nightwatch de twee aan elkaar en laat het Mechelse Cultuurcentrum jongeren via ANSJOVIS mee de programmatie bepalen. Radiozender Klara slaat met Klarafy dan weer de brug tussen ieders favoriete muziek en de bijpassende klassieke symfonie of sonate.

Maar wat leren we uit deze experimenten? Leveren de inspanningen wel het verwachte resultaat op? Bestaat er een sleutel tot succes? Hoe zou de ultieme marketingcampagne voor cultuur er kunnen uitzien en bestaat die zelfs? Benieuwd naar de conclusies? Bekijk hieronder het programma. Al Overtuigd? Schrijf je dan in!

Voor wie: communicatie - en publieksmedewerkers

 

Programma

Vanaf 13u00: ontvangst met koffie

13u30 - 13u40: inleiding

13u40 - 14u10Evaluatie van de Classical Music Rave editie die in april doorging in Muziekcentrum De Bijloke, door Brendan Walsh, bezieler van het project

14u10 - 14u40Els De Baets (zakelijk coördinator bij Klara) en Sander De Keere (presentator bij Klara) vertellen over hoe ze met de Klarify app en via Youtube, vlogs, enz. inzetten op de verjonging van het publiek van Klara.

14u40 - 15u00: Pauze

15u00 - 16u00Pitches van cultuurprojecten voor en door jongeren:

Young Art Reporters, Daan Simons (De Veerman) en Anne Watthee (kunstenfestivaldesarts)

Museum Takeover en Nightwatch, Naomi Vandenbroeck, Fotomuseum Antwerpen

Museum Night Fever, Stéphanie Masuy, Museum van Elsene

(De nacht van de) ANSJOVIS, Annelien Van Damme, H30/CC Mechelen

Club Krook en Team Krook, Anneleen Schelstraete, Bib De Krook

16u00 - 16u45: Debat tussen de sprekers. Redacteur bij publiq en cultuurjournalist Evelyne Coussens treedt op als moderator.

  

Datum

Dinsdag 19 juni 2018

Vanaf 13:30 - 17:00 

 

Locatie

Auditorium, Muziekcentrum De Bijloke

Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Gent

 

Prijs

49 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie30 euro.

Kostenloos annuleren en inschrijven kan tot en met dinsdag 14 juni.

Kunststudenten mogen gratis deelnemen.

 

Nog vragen? Neem contact op met ankelien@publiq.be.

Schrijf je in!