Iets meer dan een jaar na de lancering van VivaVlaanderen.be, pakt de website uit met een bijzonder rijk gevulde Viva Agenda. Viva Agenda biedt een zo volledig mogelijk overzicht van alle optredens van Vlaamse artiesten in Vlaanderen en Brussel.

VivaVlaanderen.be is een initiatief van Radio2, met de steun van Sabam en Kunstenpunt. De site wil het volledige Vlaams-populaire genre in kaart brengen, met per artiest een tijdslijn, een discografie, een biografie, foto- en videomateriaal,...

De toevoeging van een Viva Agenda bleef tot voor kort een droom. Al die concertinformatie verzamelen en up to date houden, leek een bijna onrealiseerbare klus... tot een samenwerking met UiTdatabank de oplossing bracht. Zowat alle evenementen waar Vlaamse artiesten in aantreden, worden reeds talrijk ingevoerd in de UiTdatabank. Door deze events eenvoudig te voorzien van een VivaVlaanderen-marker, komen ze nu meteen in de nieuwe Viva Agenda terecht. Op dit moment telt Viva Agenda iets meer dan 1.000 activiteiten.

Ben je een organisator die Vlaamse artiesten programmeert, maar zag je jouw aanbod nog niet verschijnen op Viva Vlaanderen of op andere met de UiTdatabank verbonden websites zoals UiTinVlaanderen.be? Check dan eerst of je aanbod wel degelijk werd ingevoerd via www.UiTdatabank.be. Want dat is altijd de eerste stap voor verdere verspreiding.

Wist je trouwens dat we met jouw hulp aan een nieuwe versie van UiTdatabank aan het bouwen zijn? Hier kom je er alles over te weten.