Van 2015 tot 2019 focussen we met de Schatten van Vlieg op de 5 zintuigen.

De zintuigen zijn een toegankelijke manier om kinderen te laten kennismaken met kunst. Bovendien bleek uit de evaluaties van de vorige jaren dat een thema de verstopplaatsen de kans geeft om hun zoektocht in een nieuw jasje te steken en om hun locatie anders te bekijken. Dit jaar komt smaakzin aan bod met het thema ‘Proef jij wat ik proef?’.

Drie redenen om te kiezen voor een thema

  1. Een thema inspireert
    De jaarlijkse thema-insteek nodigt uit om op een totaal andere en verfrissende manier naar je locatie te kijken. Het Vliegteam organiseert een inspiratiedag en bundelt achteraf de ideeën, tips en inspiratie in een gids zodat jij creatief aan de slag kan gaan met thema.

  2. Een thema biedt de kans om samen te werken
    Ieder thema geeft je de ruimte om op een andere manier aan de slag te gaan. Je wordt uitgedaagd om naar nieuwe partners op zoek te gaan. Misschien werk je dit jaar samen met een cultuurhuis of dienst in je gemeente of ontdek je interessante kunstenaars in je buurt?

  3. Een thema zorgt voor continuïteit  
    Kinderen vinden in de schatkist een educatief item met focus op het thema van dat jaar. Hiermee worden ze ook thuis (in familiale context) gestimuleerd om dat zintuig te ontplooien. Wanneer de zoektocht naar die schatkist zich ook focust op het thema ervaren de kinderen de schattenactie als een mooi geheel. Ook het campagnebeeld focust zich op het thema waardoor de actie als een geheel aanvoelt en herkenbaar is voor families met kinderen.

Lees hier meer over het thema van 2019: Proef jij wat ik proef?

Terug naar de Schatten van Vlieg 2019- homepage