15 april 2017 is de datum waarop de UiTPAScommissie een eerste versie verwacht van het dossier waarin je je regio, stad of gemeente kandidaat stelt om te beginnen met UiTPAS.

In 2016 lanceerden Mechelen en Maasmechelen hun versie van UiTPAS. Aan het einde van het jaar volgen Heist-op-den-Berg en begin 2017 sluit Leuven deze groep af. Later op het jaar starten Lier, Diksmuide, Poperinge, Eeklo en Assenede. Er zijn ook tal van gesprekken bezig tussen bestaande UiTPASregio’s en steden en gemeenten die willen aansluiten bij die bestaande werking.

In 2017 staat de deur open voor nieuwe regio’s, steden of gemeenten die willen starten in 2018 en in 2017 een dossier willen indienen. Uiterste datum daartoe is 15/4/2017. Nadien volgt er feedback van de commissie die de dossiers beoordeelt, waarna er nog een mogelijkheid is om bij te stellen of te vervolledigen.

  • 15/4/2017                    Dossier versie 1 indienen
  • 15/8/2017                    Dossier versie 2 indienen
  • Week van 1/9/2017   Mondelinge toelichting door de kandidaten
  • 1/10/2017                    Definitieve feedback

CultuurNet Vlaanderen ondersteunt regio’s, steden en gemeenten die een dossier willen indienen. In deze blogtekst vind je terug op welke criteria het in te dienen dossier focust. Bovendien voorzien we tijdens de UiTPAS inspiratiedag (15/12/2016) een sessie om dieper in te gaan op deze criteria. We focussen op het in te dienen dossier, overlopen het van naaldje tot draadje en gaan in op elke vraag die je je zou kunnen stellen. Deze sessie rond het dossier heeft plaats in de voormiddag. In de namiddag leggen we aan de hand van goede voorbeelden uit op welke manier je UiTPAS kan inzetten om meer of ander publiek te bereiken.

Schrijf je in voor de UiTPAS inspiratiedag.