Thinking outside of the box- euhm... bot in Antwerpen, waar het vrijetijdsaanbod deze zomer met een chatbot wordt gepromoot. Via de Facebookpagina van de Tripfixer en de website van de provincie kunnen staycationers namelijk de hele zomer chatten met de Tripfixer.

 

 Wie zich deze zomer beweegt in regio Antwerpen en niet weet wat  te doen, is snel geholpen. Begin juli lanceerde de provincie  Antwerpen de chatbot Tripfixer, een virtuele chatvriend die exact  weet wat er deze zomer in de provincie te beleven valt. Je geeft in  het gesprek aan wanneer je weg wil, waar naartoe en met wie. De  Tripfixer duikt met deze informatie in het aanbod op UiT in  Vlaanderen en gaat op zoek naar de ideale zomeractiviteit voor elke  inwoner. En als leuke extra verloot de chatbot in de week van 24/7  een aantal interessante prijzen.

 

Met de campagne richt de provincie Antwerpen zich naar alle bewoners op haar grondgebied en wil ze hen in contact brengen met het brede aanbod aan activiteiten tijdens de zomermaanden. Daarom zal de chatbot niet enkel aanbod voorstellen van de provincie zelf, maar ook andere activiteiten die in de provincie Antwerpen doorgaan.

Een tip voor de invoerder: De Tripfixer haalt de activiteiten uit de database van UiT in Vlaanderen. Zorg er dus voor dat jouw aanbod volledig en duidelijk ingeeft via de UiTdatabank.

Wil je meer inspiratie over seizoensgepaste communicatie of zomeracties? Kom dan naar het UiTforum XL, naar sessies als 'Verken Aalst met de enige echte Vlieggame!' en 'Stad Gent bundelt winter- en zomeraanbod in een gesegmenteerde mail'.