Om aan de noden van invoerders en organisatoren te voldoen, groeit UiTdatabank mee met nieuwe ontwikkelingen.

UiTdatabank wordt gebruikt door Jan en alleman. Organisatoren die één keer per jaar iets invoeren, steden en gemeenten, het verenigingsleven, sportclubs of culturele instellingen. Iedereen vindt zijn weg naar dit platform om elke activiteit eenmalig in te voeren en het nadien talloze keren gepubliceerd te zien op meer dan 500 kanalen. Deze kanalen hebben hun eigen specificaties. Bepaalde activiteiten zijn UiTPASaanbod. Andere invoer wordt dan weer doorgesluisd naar het cultuureducatieve platform Cultuurkuur. Vaak worden activiteiten getagd zodat ze enkel op een specifieke agenda getoond worden.

Het mag duidelijk zijn: er wordt heel veel georganiseerd en er wordt veel gecommuniceerd over deze activiteiten. Organisaties die gebruik maken van UiTdatabank hebben hun eigen noden, maar als grote gemene deler zien we eigenschappen opduiken als intuïtief te gebruiken, snel en betrouwbaar. Als je abstractie maakt van de concrete noden, zie je ook verandering binnen het hedendaagse landschap. Paul Schnabel vatte het samen in 5 i’s: individualisering, informatisering, informalisering, internationalisering en intensivering. Bij CultuurNet Vlaanderen vinden we dat we moeten meesurfen op die verandering. We willen dat UiTdatabank inspeelt op individuele noden.

Daartoe hebben we een veelzijdig systeem nodig dat rekening houdt met alle verschillende noden rond invoer voor bijvoorbeeld Cultuurkuur, De Gezinsbond, UiTPAS, Open Monumentendag, toerisme en de vele organisatoren die het meest gebruiksvriendelijke willen voor hun achterban. Verder mag de menselijke kant niet vergeten worden. Het invoeren moet een positieve en efficiënte beleving worden, waarbij de invoerder niet afgeschrikt wordt door foutmeldingen. Tot slot willen we dat UiTdatabank ook meertalig aanbod kan ontsluiten.

We willen de gebruiker van UiTdatabank het meest performante gereedschap in handen geven om op noden van efficiëntie, snelheid en betrouwbaarheid in te spelen. Deze vaststellingen doen ons inzien dat de huidige UiTdatabank op korte termijn moet vervellen naar een nieuwe versie. We willen je stelselmatig op de hoogte houden van nieuwe mogelijkheden, de nieuwe look van UiTdatabank en je uiteraard ook betrekken bij deze vernieuwing. Hou deze blog in de gaten om over alles direct op de hoogte te zijn!

 

Wil je lezen wat een van de invoerders wist te vertellen over het gebruik van de UiTdatabank? Klik hier.