Na een lange periode van verzamelen van gebruikersfeedback en uittekenen van de best mogelijke architectuur, is dé dag eindelijk aangebroken. Vanaf deze week laten we invoerders stelselmatig kennismaken met de nieuwe UiTdatabank.

Om de overschakeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, zetten we telkens een aantal gebruikers over naar de 'nieuwe' UiTdatabank. Het lot bepaalt welke mensen het voorstel krijgen om na het inloggen op de nieuwe versie terecht te komen. Je kan echter ook resoluut voor de vernieuwing kiezen en eens ingelogd in het linkermenu op 'probeer het uit' klikken. Na verloop van tijd schakelen we de oude schermen uit en belandt iedereen automatisch op de nieuwe schermen.

Een betere gebruikservaring en een meer logische ordening van die invoervelden zullen onmiddellijk in het oog springen. Uiteraard is er niet aan basisfunctionaliteiten geraakt en zorgen we er nog steeds voor dat je activiteit op tal van kanalen wordt gepubliceerd. Daarnaast is er hard gewerkt aan een betere performantie. De nieuwe versie is sneller en zal minder fouten geven. We maakten het bovendien makkelijker om locaties (denk monumenten, parken, bibliotheken, sportcentra,...) toe te voegen. Ook de mensen die de invoer in de UiTdatabank modereren blijven niet in de kou. Zij kunnen rekenen op een makkelijke manier van activiteiten goedkeuren, aanpassen of verwijderen.

 

Laat ons weten wat je ervan vindt en mail je opmerkingen naar vragen@uitdatabank.be. Je feedback helpt ons elke dag beter te worden.
 
Wil je weten op welke manier we jouw inbreng gebruiken? Klik hier.